ProGolf Tour

Mike Toorop opent als beste Nederlander in Oostenrijk en twee Belgen leiden

James Meyer de Beco (foto Pro Golf Tour)

Met 66 slagen (-4) heeft Mike Toorop een veelbelovende start gemaakt in het Raiffeisen Pro Golftour St. Pölten 2024, een toernooi op de Pro Golf Tour. De Nederlandse golfer bevindt zich momenteel op de 11e plaats, met een achterstand van drie slagen op de sterk presterende Belgen Yente van Doren en James Meyer de Beco (-7).

Ook Koen Kouwenaar en Michael Wedema zijn goed van start gegaan met 1-onder. Ze delen momenteel de 27e plaats. Aydan Verdonk wist zijn ronde af te sluiten op par, met 1 birdie en 1 bogey, en staat momenteel op de 44e plaats, samen met Rodi Vlasveld, die twee birdies en twee bogeys maakte.

Helaas kon Dario Antonisse zijn score niet onder par houden, vooral vanwege de dubbel bogey op de vijfde hole, een par 5. Hij eindigde zijn ronde met drie birdies en nog twee bogeys op +1 en staat momenteel aan de verkeerde kant van de cutlijn, die na de tweede ronde zal worden bepaald.

De opening van Mike Korver verliep met +3, Beau Coenraad met +8, en Gavin de Gelder heeft zich teruggetrokken na een score van +15. Opmerkelijk is dat hij alleen al op hole 16, een par 4, een score van 12 slagen had!