PGA Tour

Scottie Scheffler warmde zich op in een politiecel en Tiger Woods mist de cut!

Scottie Scheffler

Het was me een tweede dag van het PGA Championship. Scottie Scheffler werd opgepakt en meegenomen een politiecel in en Tiger Woods miste de cut met 8 slagen!

Scheffler warmde zich op voor zijn tweede ronde van het US PGA Championship door “te stretchen in een gevangeniscel” nadat hij vrijdagochtend was gearresteerd.

De nummer één van de wereld werd beschuldigd van een tweedegraads mishandeling van een politieagent, derdegraads vandalisme, het roekeloos rijden en het negeren van verkeerssignalen van een agent na een incident buiten de Valhalla Golf Club.

“Mijn belangrijkste focus na mijn arrestatie was of ik nog kon terugkeren en spelen, en gelukkig kon ik dat,” zei hij.

“Ik was nooit boos, alleen in shock en ik trilde de hele tijd. Het was zeker een nieuwe ervaring voor mij.

“De agent die mij naar de gevangenis bracht, was erg vriendelijk. Hij was geweldig. We hadden een goed gesprek in de auto, wat me hielp kalmeren.”

Na zijn vrijlating arriveerde Scheffler 54 minuten voor zijn starttijd bij de Valhalla Golf Club en behaalde een score van vijf onder par, 66, waarmee hij zijn totale score verbeterde naar negen onder par.

Volgens een rapport van het Louisville Metro Police Department werd de agent die probeerde te voorkomen dat Scheffler de club binnenkwam door zijn auto meegesleurd en liep hij “pijn, zwellingen en schaafwonden” op aan zijn linkerpols en knie.

Er staat ook dat de uniformbroek van de agent onherstelbaar beschadigd was en dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor evaluatie.

De arrestatie vond plaats nadat Scheffler probeerde het incident te vermijden voordat hij werd tegengehouden.

“Het was een chaotische situatie en een groot misverstand,” zei hij. “Ik denk dat het vrij snel opgelost zal worden.” “Ik reed vanochtend en probeerde op tijd te zijn voor mijn warming-up en ik begrijp niet echt wat er is gebeurd.”

“Ik heb meerdere keren mijn excuses aangeboden, maar het was donker, het regende en ze hadden net een ongeluk gehad.” “Ik wist op dat moment niet wat er was gebeurd, maar mijn hart gaat uit naar de familie.”

Xander Schauffele staat bovenaan het leaderboard na een buitengewone vrijdag in het PGA Championship.

Schauffele, die de laagste ronde in een major toernooi evenaarde en de eerste 62 in de geschiedenis van het PGA Championship noteerde op de openingsdag, voegde daar een drie-onder 68 aan toe op de Valhalla Golf Club om het weekend in te gaan met een score van 12-onder en een slag voorsprong op Collin Morikawa.

Collin Morikawa nam de leiding tijdens zijn tweede ronde met een verbluffende reeks van vijf birdies. Sahith Theegala staat op de derde plaats met 10-onder, terwijl Scheffler, die op jacht is naar opeenvolgende majortitels en zijn vijfde overwinning in zes starts, gedeeld vierde staat samen met Bryson DeChambeau, Mark Hubbard en Thomas Detry.

“Die reeks van vijf birdies was gewoon solide golf en soms vallen de putts, dat is wat er gebeurde,” zei Morikawa. “Dat is het soort golf dat ik de komende twee dagen en 36 holes van mezelf zal vragen, om gewoon aanwezig te blijven, goede ijzers te slaan en uit te voeren.”

De nummer twee van vorig jaar, Viktor Hovland, staat vier slagen achter, terwijl de Schot Robert MacIntyre een bogey-bogey finish noteerde om op de gedeelde 11e plaats te eindigen, samen met titelverdediger Brooks Koepka en de Engelsman Matt Wallace.

Rory McIlroy’s poging om voor het eerst in tien jaar weer een major te winnen en dat op de locatie waar hij in 2014 het PGA Championship voor het laatst won, liep een tegenslag op toen een ronde van par 71 hem zeven slagen achterlaat samen met Justin Rose, terwijl Tiger Woods de cut miste na een zes-onder 77.

“Ik moet mijn rondes beter afronden,” zei Woods. “Fysiek ben ik beter dan een maand geleden [The Masters]. Ik heb nog een lange weg te gaan, veel verbetering te behalen fysiek, en hopelijk kunnen mijn team en ik dat voor Pinehurst [US Open] bereiken”, liet Woods weten.

Het spel werd om 20.41 uur lokale tijd (1.41 uur BST) gestaakt vanwege de duisternis, waardoor 17 spelers zaterdagochtend terug moeten keren om hun rondes af te maken. De cut wordt momenteel geschat op één onder, wat ook zou betekenen dat Jon Rahm en Matt Fitzpatrick met par na twee ronden niet het weekend zullen halen.

Schauffele evenaart record en McIlroy start goed maar Woods op 10 slagen!