ALPS Tour

Maximilian Steinlechner wint de 32ste editie van de Gösser Open en Bob Geurts beste Nederlander

Maximilian Steinlechner

Na één hole van een sudden-death play-off wint de Oostenrijker Maximilian Steinlechner het Gösser Open 2024 met een par op de eerste play-off hole. Steinlechner eindigde samen met de Spanjaard Asier Aguirre Izcue gelijk op de Golf Club Erzherzog Johann en moesten daardoor een 2-mans sudden-death play-off spelen. De twee eindigden op 17-onder par. Op de 3e plaats eindigde de Italiaan Enrico Di Nitto met 15-onder par.

De Nederlander Bob Geurts (66 slagen) eindigde als hoogst genoteerde Nederlander met een gedeelde 10e plek met 10-onder. De amateur Thom Hoetmer (71 slagen) eindigde gelijk met Vince van Veen (67 slagen) gedeeld 24e, hun score werd 8-onder.

De 24-jarige Oostenrijker Maximilian Steinlechner won het Gösser Open 2024 en verdiende de winnaarscheque van €5.800,00 en 6.525 Order of Merit punten. Hij volgde zijn openingsronde van 5-onder par met een ronde van 4-onder par in ronde twee en een geweldige 8-onder par om het toernooi af te sluiten op 17-onder par.

Steinlechner speelt voornamelijk op de Challenge Tour, maar was desalniettemin erg blij om deze week in zijn thuisland te kunnen spelen. Na zijn overwinning was hij zeer tevreden, aangezien dit zijn eerste overwinning in zijn thuisland was: “Bij het begin van de derde ronde wist ik dat de winnende score laag zou zijn omdat de weersvoorspelling goed was. De paar extra putts die vandaag vielen maakten het verschil tussen mijn score van 64 vandaag en de eerste twee rondes. In de play-off deed ik precies hetzelfde als tijdens de reguliere rondes. Ik speelde mijn spel en volgde mijn strategie en had geluk dat mijn tegenstander een bogey maakte terwijl ik een solide par maakte. Het voelt geweldig om mijn eerste overwinning hier in Oostenrijk te hebben, het is fantastisch. Ik ga ervan genieten.”

Na het zesde evenement van het seizoen staat Edoardo R. Lipparelli aan de leiding in de Alps Tour Order of Merit met 14.715,00 punten. Aymeric Laussot blijft op de 2e plaats met 12.001,50 punten en Enrico Di Nitto stijgt naar de 3e plaats met 11.840,25 punten. Bob Geurts en Vince van Veen staan in deze ranking 35e en 36e en de amateur Thom Hoetmer is 82e.

From Left to Right: CEO Murhof Gruppe Mag- Klaus Geyrhofer, Gösser- Kalcher Jakob, 2024 Gösser Open Winner- Maximilian Steinlechner and Alps Tour Tournament Director- Alessandro Pia

Photo Credits: Alps Tour Golf

Thom Hoetmer passeert Bob Geurts in Oostenrijk; waarschijnlijk drie Nederlanders door

Margolis en Romano nemen de leiding in Gösser Open 2024 en Bob Geurts beste Nederlander