ALPS Tour

Thom Hoetmer passeert Bob Geurts in Oostenrijk; waarschijnlijk drie Nederlanders door

IJzersterke tweede ronde van amateur Rick Hessing

Lukas Nemecz

De tweede ronde van het ALPS Tour event in Oostenrijk, het 2024 Gosser Open, kon niet door iedere speler worden uitgespeeld door het slechte weer dat onder andere de golfbaan van GC Erzherzog Johann teisterde. Gelukkig wisten de amateur Thom Hoetmer, Bob Geurts en Vince van Veen hun tweede ronde wel te eindigen en het goede nieuws is dat Geurts en Hoetmer de cut haalden en hoogstwaarschijnlijk Van Veen ook.

Hoetmer passeerde Geurts in het klassement en met 7-onder deelt hij de 13e plaats. Geurts staat nu gedeeld 25e met 5-onder en Van Veen vinden wij met 3-onder terug op de gedeelde 41e plaats.

De amateur Rick Hessing wist op de tweede dag in 4-onder rond te gaan en dat is een uitstekende prestatie. Helaas was het zijn eerste ronde van +6 die hem uiteindelijk met +2 na twee ronden de cut liet missen. Toch laat Hessing zien dat hij zeker kan scoren.

De Oostenrijker Lukas Nemecz en de Spanjaard Asier Aguirre Izcue zijn de huidige clubhuis leiders met een totaal van 11-onder par na twee dagen, aangezien ronde 2 om 20:23 lokale tijd werd opgeschort vanwege duisternis.

De tweede ronde van de Gösser Open 2024 begon met een vertraging van 2 uur vanwege onspeelbare baanomstandigheden na zeer zware regenval gedurende de nacht op Golf Club Erzherzog Johann in Maria Lankowitz, de vaste gastheer van het toernooi. De tweede ronde begon officieel om 09:30 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole. Gedurende de dag kregen de spelers te maken met wisselende weersomstandigheden, variërend van zware regen tot een blauwe lucht, zonneschijn en draaiende winden. Om 20:23 lokale tijd schortte de toernooidirecteur, de heer Alessandro Pia, het spel op vanwege de duisternis.

De tweede ronde wordt op zaterdag om 07:00 uur hervat, terwijl de laatste ronde van de Gösser Open 2024 naar verwachting rond 09:00 uur zal beginnen. Na de tweede ronde wordt er een cut gemaakt naar de top 40 spelers en ties.

De 34-jarige Lukas Nemecz, die na de openingsronde van gisteren op de gedeelde 3e plaats stond, maakte op vrijdag een 6-onder par, 66, en is de clubhuis leider met een totaal van 11-onder par samen met de Spanjaard Asier Aguirre Izcue, aangezien ronde 2 werd opgeschort vanwege duisternis. Hij maakte 4 birdies en 1 bogey op de eerste negen holes en 3 birdies op de laatste negen holes om de dag af te sluiten.

Nemecz is een voormalige Alps Tour-winnaar en heeft de Gösser Open al twee keer eerder in zijn carrière gewonnen. Hij speelt momenteel op de DP World Tour. Na zijn 6 onder par, 66, zei Nemecz: “Ik ben uiteraard erg blij met de eerste twee dagen, de Gösser Open is een heel speciaal toernooi voor mij en voor alle Oostenrijkse spelers. Ik heb hier al twee keer kunnen winnen, en het is geweldig om terug te komen en dit toernooi te spelen.”

Margolis en Romano nemen de leiding in Gösser Open 2024 en Bob Geurts beste Nederlander