Ladies Tour

Anne van Dam en Romy Meekers missen de cut in Duitsland waar Alexandra Försterling leidt

Alexandra Forsterling

Alexandra Försterling produceerde een ronde van 70 (-2) voor de tweede opeenvolgende dag om het Amundi German Masters met één slag voorsprong te leiden. De Nederlandse Anne van Dam en Romy Meekers zullen er in de laatste ronde niet bij zijn, zij misten de cut met +9, 4 slagen te veel.

De in Berlijn geboren Försterling stond bij het ingaan van de tweede ronde op een gedeelde vierde plaats en begon haar tweede ronde vanaf de 10e tee op de Golf & Country Club Seddiner See.

Het was niet de start die ze had gepland, want ze begon met een bogey, maar ze maakte al snel een birdie op de 16e hole. Zij liet nog een slag vallen op de tweede hole, maar had een sterke finish met drie birdies in haar laatste vier holes om bovenaan het leaderboard te staan met vier onder par.

“Het was echt goed,” zei de Duitse. “Ik eindigde sterk, net als gisteren. Ik denk dat ik het echt leuk vind om rond deze baan te eindigen. Het was weer erg winderig en ik probeerde gewoon hetzelfde te doen als gisteren en door de wind te komen, en het werkte goed.

“Meestal zeg ik aan het einde dat ik nog twee birdies ga maken en dat vertelde ik mijn coach en toen deed ik het. Ik maakte er eigenlijk drie, misschien moet ik dat ook aan het begin proberen te doen!”

Sinds haar deelname aan dit toernooi in 2023, heeft Försterling drie LET-titels gewonnen en heeft ze geleerd beter om te gaan met de druk van spelen op eigen bodem.

De Duitse heeft een voorsprong van 1 slag op haar landgenoten Patricia Isabel Schmidt, Sandra Gal, Helen Briem en de Engelse Bronte Law.

Romy Meekers en Anne van Dam kennen geen goede start in Duitsland