ALPS Tour

Margolis en Romano nemen de leiding in Gösser Open 2024 en Bob Geurts beste Nederlander

Van de Nederlanders opende Bob Geurts het beste in Oostenrijk in het ALPS Tour event met 3-onder. Thom Hoetmer deed het zeker ook niet slecht met 2-onder en Vince van Veen bleef ook onder par met 1-onder. De amateur Rick Hessing eindigde zijn ronde helaas met +6. Geurts heeft nu 3 slagen achterstand op de twee leiders, de Fransman Paul Margolis en de Italiaan Andrea Romano met 6 onder par. Er is een zevental spelers dat de derde plaats deelt met 5 onder par.

De eerste ronde van de 32ste editie van de Gösser Open, die gehouden werd op de vaste locatie, Golf Club Erzherzog Johann in Maria Lankowitz, Oostenrijk, begon donderdag om 7:30 uur lokale tijd vanaf holes 1 en 10. De spelers moesten vandaag onder moeilijke weersomstandigheden spelen, met aanhoudende regenbuien, lage wolken en een temperatuur rond de 13 graden Celsius. De Gösser Open is het oudste en een van de belangrijkste toernooien op de Alps Tour-kalender. Dit jaar vieren we de 32ste editie van het toernooi.

Het evenement begon in 1993 bij de Steiermärkischer Golf Club Murhof en verhuisde in 2000 naar Golf Club Erzherzog Johann, dat sindsdien de vaste locatie is. Slechts een jaar later, in 2001, toen de Alps Tour werd opgericht, werd de Gösser Open onderdeel van de Alps Tour-kalender en is sindsdien een vast evenement.

Ronde 1 Spelers Citaten

Paul Margolis, 24 jaar, uit Frankrijk, die in 2021 als amateur op de Alps Tour heeft gewonnen, leidt samen na de 1e ronde van de Gösser Open 2024 met een foutloze ronde van 6 onder par, 66. Hij werd eind 2021 professional en heeft sindsdien verschillende top-10 finishes behaald. Margolis begon zijn dag op hole 10 waar hij een birdie maakte, gevolgd door birdies op hole 12, 13 en 16 voordat hij de turn maakte en nog een birdie toevoegde op hole 1 en 7 om de ronde af te sluiten. Na zijn ronde zei Margolis: “Ik speelde vandaag echt goed golf. Ik was erg goed vanaf de tee, ik denk dat ik elke fairway raakte, wat het een stuk makkelijker maakte. Mijn putting was ook erg goed. De greens zijn in perfecte staat.” De weersvoorspelling was niet veelbelovend voor de ronde van vandaag en Margolis voegde toe dat hij vond: “De omstandigheden waren goed, ik verwachtte moeilijke weersomstandigheden dan we hadden.”

De 23-jarige Italiaan Andrea Romano bevindt zich samen met Margolis aan de leiding na ronde 1 van de Gösser Open 2024. Tijdens de openingsronde van vandaag had hij een foutloze ronde van 6 onder par, 66 met 1 birdie op de eerste negen holes en 5 birdies op de laatste negen. Hij heeft sinds hij op de Alps Tour speelde talloze top-10 finishes behaald, maar is nu op zoek naar zijn eerste overwinning. Na zijn ronde was Romano zeer tevreden met de dag: “6 onder par zonder bogey maakt me erg gelukkig. Mijn spel is zeer solide en vandaag was mijn putting erg sterk. Ik begon op de eerste negen waar ik veel parren maakte en slechts 1 birdie. Echter, op de laatste negen maakte ik 4 birdies op rij, en op de 16de hole maakte ik een belangrijke putt om op -6 te komen. Daarna, op hole 17 en 18, maakte ik mooie herstelshots voor par, wat me tevreden maakt. Deze score brengt me in een goede positie voor de rest van het toernooi.”

De Fransman Paul Margolis leidt samen na ronde 1 van de Gösser Open 2024. Foto credits: GEPA-pictures / Gösser Open