ProGolf Tour

Nederlanders knallen in Oostenrijk terwijl Belg Yente van Doren triomfeert

Drie Nederlandse golfers behaalden een respectabele 6e en gedeelde 10e plaats in het Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2024, een evenement op de Pro Golf Tour. Mike Toorop viel helaas terug van de tweede naar de zesde plaats na een laatste ronde van 67 slagen, wat hem op 12-onder bracht. Koen Kouwenaar en Michael Wedema eindigden gedeeld tiende na rondes van respectievelijk 66 en 64 slagen! Wedema liet indrukwekkende cijfers zien met maar liefst 7 birdies en 1 bogey in zijn laatste ronde.

Dario Antonisse eindigde uiteindelijk gedeeld 30e na 71 slagen op donderdag, wat resulteerde in een score van 2-onder en de gedeelde 30e plaats. Aydan Verdonk en Rodi Vlasveld eindigden op een gedeelde 46e plaats met +1 in het eindklassement.

Het toernooi in Oostenrijk werd grotendeels gedomineerd door onze zuiderburen. De Belg Yente van Doren zegevierde in het toernooi met 17-onder. Op de tweede plaats eindigden zijn landgenoot James Meyer de Beco samen met de Fransman Jean Bekirian.

In de Order of Merit van de Pro Golf Tour staat Aydan Verdonk nog steeds het hoogst met een 4e plek. Mike Toorop klom naar de 7e, Dario Antonisse bleef 13e en Michael Wedema en Koen Kouwenaar klommen naar de 29e en 30e plek.

Mike Toorop nu tweede in Oostenrijk waar nog 5 Nederlanders de cut haalden

Mike Toorop opent als beste Nederlander in Oostenrijk en twee Belgen leiden