PGA Tour

Tiger Woods doet mee in het US PGA Championship in mei

Gaat Tiger de cut halen?

Tiger WoodsTiger Woods

Tiger Woods is officieel bevestigd als deelnemer aan het US PGA Championship van 2024. Het toernooi zal van 16 tot en met 19 mei plaatsvinden op de Valhalla Golf Club.

Met vier eerdere overwinningen op de US PGA hoopt Woods zijn succes van 2000 te herhalen op Valhalla. In dat jaar versloeg hij Bob May in een play-off van drie holes om de Wanamaker-trofee voor de tweede keer in twee jaar op te tillen, nadat hij ook de titel had gewonnen in 1999.

Woods ging vervolgens door met het winnen van twee extra PGA-kampioenschappen in 2006 en 2007.

De overwinning van 2000 maakte deel uit van de iconische “Tiger Slam” van Woods, waar hij alle vier de majors tegelijkertijd vasthield tussen 2000 en 2001.

Ondanks goede herinneringen aan de golfbaan in Kentucky, hoopt Woods een herhaling te voorkomen van zijn laatste bezoek in 2014, toen hij de cut miste na opeenvolgende rondes van 74 slagen.

Helaas lijkt het slechte weer dat Woods heeft weerhouden van het verkennen van de baan aan te houden in de komende dagen, waardoor eventuele aanvullende voorbereidingen in het gedrang komen.

Ondanks dat hij geschiedenis schreef op Augusta National door zijn 24e opeenvolgende cut te halen , een toernooirecord, worstelde hij tijdens het weekend, met een score van 82 op zaterdag, zijn slechtste score ooit in een major als professional.

Vorige week deelde Woods met tal van tv-hosts zijn plan om deel te nemen aan alle drie resterende majors van 2024, samen met als doel om één evenement per maand te spelen tot het seizoen eindigt.

Gelukkig ontving hij een speciale uitnodiging om deel te nemen aan het aankomende US Open, dat van 13 tot 16 juni zal worden gehouden op Pinehurst.

Woods heeft nog één overwinning nodig om een absoluut record van 83 PGA Tour-overwinningen te vestigen en hij heeft nog drie major overwinningen nodig om gelijk te komen aan de recordhouder van 18 keer, Jack Nicklaus.