ProGolf Tour

Mike Toorop nu tweede in Oostenrijk waar nog 5 Nederlanders de cut haalden

In een spannende strijd op de fairways in Oostenrijk heeft de Nederlandse golfer Mike Toorop zijn stempel gedrukt op het Raiffeisen Pro Golftour St. Pölten 2024. Met indrukwekkende prestaties heeft hij zich naar de top van het klassement geslagen.

Met een adembenemende tweede ronde waarin hij 66 slagen nodig had, heeft Toorop zichzelf naar een gedeelde tweede plaats gemanoeuvreerd. Zijn totaal van 9-onder par plaatste hem slechts drie slagen achter de Belgische golfer Yente van Doren, die momenteel de leiding heeft met een score van -12. Toorop’s prestaties op de golfbaan waren ronduit spectaculair, met vier birdies, een eagle en slechts één bogey gedurende de tweede ronde van het toernooi.

Maar Toorop was niet de enige Nederlandse golfer die de schijnwerpers wist te vangen in dit prestigieuze golfevenement. Koen Kouwenaar en Dario Antonisse hebben zich ook opmerkelijk getoond, met een gedeelde 21e plaats met 3-onder par. Vooral Antonisse liet zien wat doorzettingsvermogen betekent, nadat hij opende met 71 slagen (+1), maar op de tweede dag van het toernooi terugkwam met een prachtige ronde van 66 slagen, zonder ook maar één bogey te noteren.

Aydan Verdonk

Aydan Verdonk en Rodi Vlasveld voegden zich bij de Nederlandse triomf op de golfbaan door zich ook te kwalificeren voor de laatste ronde. Met een totaal van 2-onder par delen zij de 31e plaats, terwijl Michael Wedema de laatste Nederlander is die door is naar de laatste ronde, met een score van 1-onder par.

Helaas waren er ook enkele Nederlandse spelers die de cut hebben gemist. Mike Korver, Michel van Zijl en Beau Coenraad zullen de rest van het toernooi vanaf de zijlijn moeten volgen, na respectievelijk +6, +7 en +9 te hebben gescoord.

De spanning stijgt naarmate het toernooi zijn hoogtepunt nadert, en met Toorop in de achtervolging belooft de laatste ronde van het Raiffeisen Pro Golftour St. Pölten 2024 een waar spektakel te worden. Nederlandse golf fans kunnen hun adem inhouden terwijl hun favoriete spelers strijden om de glorie op de groene grasvelden van St. Pölten.