Ladies Tour

Romy Meekers en Anne van Dam kennen geen goede start in Duitsland

Anne van Dam

De Duitse Patricia Isabel Schmidt had een openingsronde van 68 (-4) en leidt met één slag aan het einde van de eerste dag van de Amundi German Masters. De Nederlandse Romy Meekers en Anne van Dam kenden juist geen goede start en staan met respectievelijk +3 en +6 ver achter op de Duitse. Meekers had in haar ronde een dubbel bogey, vier bogeys en drie birdies. Van Dam had zelfs twee dubbel bogeys, vier bogeys en twee birdies.

De Duitse ster, die opgroeide nabij Stuttgart, begon haar eerste ronde vanaf de 10e tee bij Golf & Country Club Seddiner See met een sterke wind.

Het was geen beste start voor Schmidt, die een dubbel bogey maakte op haar eerste hole, maar ze herstelde zich snel met birdies op de holes 12, 17 en 18, waardoor ze de turn maakte in 35 (-1).

De 28-jarige, die de Belgian Ladies Open 2023 won op de LET, maakte daarna nog drie birdies op holes één, zes en acht voor haar 68 en leidt haar thuiswedstrijd met vier onder par.

Twee speelsters delen de tweede plaats met slechts één slag achterstand: de Oostenrijkse Emma Spitz en de Zweedse amateur Meja Örtengren staan beide op drie onder par.

Spitz sloeg af in de ochtend en had te maken met de winderige omstandigheden, maar slaagde er toch in om een ronde van 69 (-3) te maken met zeven birdies en vier bogeys.

Örtengren, nummer 16 in de World Amateur Golf Rankings, had zes birdies en drie bogeys op haar scorekaart in Duitsland.

Zeven speelsters delen de vierde plaats: de Duitse Alexandra Försterling, de Finse Noora Komulainen, de Hongkongse Tiffany Chan, de Zwitserse Tiffany Arafi, de Sloveense Ana Belac, de Noord-Ierse Olivia Mehaffey en de Thaise Aunchisa Utama staan allemaal op twee onder par.

De drievoudige LET-winnares Försterling, die uit Berlijn komt, had een langzame start en stond twee boven par na 10 holes, maar eindigde uitstekend met vier birdies in haar laatste zes holes voor een ronde van 70 (-2).