ALPS Tour

Thom Hoetmer begint als beste Nederlander in het Memorial Giorgio Bordoni, gepresenteerd door AON

Thom Hoetmer

De ALPS Tour is deze week neergestreken in Italië, nabij het Comomeer. Op de golfbaan La Pinetina wordt het Memorial Giorgio Bordoni gespeeld, gepresenteerd door AON, met een aantal Nederlanders die meedoen. Thom Hoetmer wist zijn eerste 18 holes af te ronden met 3-onder par en staat daarmee gedeeld 17e.

Vince van Veen en Bob Geurts eindigden hun ronde op par en bevinden zich daarmee op de 51e plaats. De amateur Rick Hessing begon met 6 slagen boven par en staat momenteel 128e. Een aantal spelers moet nog hun eerste ronde voltooien vanwege problemen veroorzaakt door onweer.

De leider in het toernooi is de Ier James Sugrue met 6 slagen onder par. Hij heeft een slag voorsprong op de Fransman Alexandre Daydou en de Oostenrijker Lukas Lipold.

Er was ook een hole-in-one van Luca Lunardon op de 5e hole, een par 3 van 157 meter, waarbij de bal rechtstreeks in de hole verdween. De Italiaan had echter geen spectaculaire ronde, gezien zijn score van twee slagen boven par vóór zijn hole-in-one, een 10 op een par 5, en een daaropvolgende dubbel bogey. Uiteindelijk sloot hij zijn ronde af met 78 slagen (+8).