ALPS Tour

De ALPS Tour is deze week in Oostenrijk met meerdere Nederlanders

Kunnen Bob Geurts, Vince van Veen, Rick Hessing en Thom Hoetmer voor een verassing zorgen in Oostenrijk?

Golf Club Erzherzog Johann in Maria Lankowitz, Austria, host of the 2024 Gösser Open. Photo Credits: Alps Tour Golf/ Federico Capretti

Bob Geurts, Vince van Veen, Rick Hessing en Thom Hoetmer zijn zeker van een starttijd in het 2024 Gosser Open, een toernooi op de ALPS Tour. Er staan nog twee Nederlanders reserve, Che de Bake en Kev Echteld, kunnen zij ook op donderdag starten?

Het is de 32e editie van de Gösser Open 2024 en het toernooi zal worden gespeeld op de Golf Club Erzherzog Johann in Maria Lankowitz van donderdag 16 mei tot en met zaterdag 18 mei.

Het Gösser Open is een van de belangrijkste toernooien van het Alps Tour-seizoen. Het is ook het oudste toernooi op de Alps Tour-agenda en het meest traditionele professionele golftoernooi dat in Oostenrijk wordt gespeeld.

Het evenement begon in 1993 op de Steiermärkischer Golf Club Murhof en verhuisde in 2000 naar Golf Club Erzherzog Johann, dat zijn permanente gastheerbaan werd. Slechts een jaar later, in 2001, toen de Alps Tour werd opgericht, werd de Gösser Open onderdeel van de Alps Tour-agenda en is sindsdien een vast evenement.

Het deelnemersveld

Vier van de winnaars van dit seizoen zullen de sterke groep van 144 spelers op de Gösser Open 2024 aanvoeren: Aymeric Laussot en winnaar van de Ein Bay Open 2024, Edoardo R. Lipparelli winnaar van de New Giza Open 2024, Gianmaria Rean Trinchero winnaar van de Tunisian Golf Open 2024 en Mattia Comotti de winnaar van de Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door AON 2024.

Deze week zullen alle spelers die momenteel in de top 10 staan van de huidige Alps Tour Order of Merit deelnemen aan het veld, behalve de Spanjaard Jose Antonio Sintes Navarro (am), die momenteel op de 7e plaats staat. De huidige top 3 wordt ingenomen door leider Edoardo R Lipparelli, de winnaar van de seizoensopener Aymeric Laussot op de tweede plaats en Benjamin Kedochim die de top 3 plekken afrondt.

De titel van de Gösser Open werd in de loop der jaren veroverd door opmerkelijke spelers, waaronder Matt Wallace uit Engeland in 2016. Onvermijdelijk hebben verschillende Oostenrijkse spelers in de loop der jaren overwinningen behaald, waaronder sommigen meerdere keren: Lukas Nemecs, Gordon Manson en Markus Brier.

Lukas Nemecz zal deze week deelnemen, samen met Oostenrijkse Challenge Tour-spelers: Timon Baltl, die de titel in 2019 won, Maximilian Steinlechner en Niklas Regner. Baltl slaagde erin zijn Challenge Tour-kaart te verdienen in 2020 dankzij de resultaten die hij in 2019 behaalde op de Alps Tour.

Deze week zullen 144 spelers uit 16 verschillende nationaliteiten strijden om de titel. De spelers zullen spelen voor een prijzenpot van €40.000 en 45.000 punten. De winnaar van de 32e editie van de Gösser Open zal €5.800 en 6.525 Order of Merit-punten verdienen.

Het format van het toernooi is strokeplay over 54 holes, waarbij een cut is na 36 holes. De top 40 spelers en gelijkspel zullen strijden tijdens de finale ronde gepland voor 18 mei 2024.

 

,