PGA Tour

PGA Championship: Gaat Rory McIlroy zijn vijfde major titel winnen

Rory McIlroy

De openingsronde van het PGA Kampioenschap 2024 staat bijna voor de deur en voor het eerst in een decennium keert de tweede heren major van het jaar terug naar de Valhalla Golf Club in Louisville in Kentucky. De laatste keer dat het PGA Kampioenschap hier werd gespeeld, claimde Rory McIlroy zijn vierde major titel.

McIlroy komt in uitstekende vorm aan bij Valhalla nadat hij vorige week zijn 26e overwinning op de PGA Tour behaalde in het Wells Fargo Championship. De Noord-Ier gelooft erin dat hij deze week zijn vierde major overwinning op de Quail Hollow Club zal behalen.

Maar McIlroy is niet het enige professional waar golf fans op zullen letten in het PGA Kampioenschap. De wereld nummer één Scottie Scheffler is een overweldigende favoriet om zijn derde grote overwinning te behalen.

Scheffler’s verschijning was eerder twijfelachtig omdat hij volhield dat hij de geboorte van zijn eerste kind niet zou missen, maar zijn zoon Bennett is inmiddels geboren. Ook Brooks Koepka zal proberen het major opnieuw achter elkaar te winnen. Hij won het PGA Kampioenschap eerder in 2018 en won het een jaar later opnieuw op Bethpage Black en nu is hij de titelverdediger.

De 34-jarige Amerikaan is momenteel ook in goede vorm nadat hij onlangs zijn vierde LIV-evenement in Singapore wist te winnen. Een overwinning in het PGA Kampioenschap 2024 zou hem de eerste viervoudige winnaar van deze major maken sinds Tiger Woods dat eerder deed.

Correctie tekst door hulp van de golfpodcast