Reizen

INFINITUM zal voor het eerst de ECCO Tour van Scandinavië organiseren.

De Deense golftour zal het DP World Tour Qualifying School Final Stage-host-locatie bezoeken in 2025 en 2026, terwijl het Catalaanse resort vooruit kijkt naar verdere groei.

INFINITUM zal voor het eerst gastheer zijn voor de in Denemarken gevestigde ECCO Tour in de 22-jarige geschiedenis van de competitie, nadat het een tweejarig partnerschap is overeengekomen dat drie opeenvolgende toernooien zal zien gespeeld op de opkomende bestemming voor elite-amateur- en professionele golf in Europa.

Voor het seizoen 2025 zal de tour INFINITUM’s fairways sieren voor de ECCO Tour Spring Series, bestaande uit drie toernooien verspreid over een periode van twee weken van 21 februari tot 5 maart met een totale prijzenpot van €150.000.

De evenementen – onderdeel van de Nordic Golf League, die ook de nationale professionele golftours van Zweden en Finland omvat – zullen terugkeren naar INFINITUM in 2026.

Een volledig veld van 156 professionals, allemaal aangekomen met verse hoop om hun weg naar de Challenge Tour te verdienen, zal volledige toegang hebben tot de eersteklas trainingsfaciliteiten van het resort – inclusief de nieuwe Callaway Fitting Studio – en zal verblijven in het nabijgelegen Hotel Blaumar, op een steenworp afstand van de Middellandse Zee.

De ECCO Tour-overeenkomst komt op een opwindend moment voor INFINITUM, aangezien het resort momenteel zwaar investeert in transformerende verbeteringen in zijn volledige aanbod. Een renovatie van €800.000 in de door Greg Norman ontworpen Lakes-baan werd aan het begin van het jaar aangekondigd, terwijl de tweede fase van het ambitieuze vastgoedproject goed op weg is na het enorme succes van de eerste fase.

INFINITUM is geen onbekende in het organiseren van prestigieuze evenementen, met de DP World Tour’s ISPS Handa Championship in Spanje in 2022, terwijl het DP World Tour’s Qualifying School Final Stage voor de zesde keer in november naar het resort zal terugkeren.

Joaquín Mora Bertrán, adjunct-algemeen manager van golf, de strandclub en F&B bij INFINITUM, zei: “Het zal ons een genoegen zijn om de ECCO Tour volgende februari voor het eerst bij INFINITUM te verwelkomen.

“Dit partnerschap is een fantastische kans om enkele van Europa’s beste opkomende spelers op weg naar de top van het spel te zien, zoals we hebben gezien met een aantal DP World Tour-sterren die op de ECCO Tour op de voorgrond kwamen.

“In de loop der jaren van samenwerking met de DP World Tour hebben we precies geleerd wat er nodig is om een ​​eliteprofessioneel evenement te organiseren, en we kijken ernaar uit dat zoveel nieuwe spelers ons resort voor het eerst ervaren.”

Flemming Astrup, eigenaar en algemeen directeur van de ECCO Tour, zei: “We zijn verheugd om onze 15-jarige traditie van het beginnen van het seizoen in Spanje voort te zetten, en we zijn vooral enthousiast om met een uitstekende nieuwe locatie bij INFINITUM te werken.

“Onze Spring Series is een geweldige troef voor de tour en vooral voor onze spelers, en het is belangrijk dat we een kampioenschapslocatie zoals deze hebben om elk aspect van het spel van onze spelers te testen. De meeste van onze spelers hebben ook het DP World Tour Qualifying School Final Stage bij INFINITUM als een van hun doelen aan het einde van het seizoen, wat een andere reden is waarom deze samenwerking veel zin heeft voor de ECCO Tour.”

Sinds 2010 lanceert de ECCO Tour elk seizoen met een etappe in Spanje, waardoor het het meest bezochte niet-Scandinavische land in zijn geschiedenis is. Eerdere Spaanse gastlocaties zijn onder meer La Manga Club en Camiral Golf & Wellness.

Als het geen toernooien organiseert, is INFINITUM een favoriet bij amateur-golfers en heeft het ultramoderne trainingsfaciliteiten naast zijn trio van banen: de Lakes, de Hills en de Ruins, een negen holes baan ook ontworpen door Norman.

Gasten kunnen genieten van de bekroonde INFINITUM Beach Club, een scala aan uitstekende golftrainingsfaciliteiten en diverse befaamde mediterrane restaurants. Dankzij een snelgroeiende portfolio van BREEAM-gecertificeerde duurzame eigendommen, werd het resort uitgeroepen tot ‘Beste golfvastgoedlocatie van Europa’ op de World Golf Awards 2023.

Om uw INFINITUM-uitje te boeken, bezoek www.infinitumliving.com