Challenge Tour

Vince van Veen eindigt als beste Nederlander in Abu Dhabi en Rasmus Neergaard-Petersen wint opnieuw!

Rasmus Neergaard-Petersen

Vince van Veen behaalde een 25e plaats in het UAE Challenge in Abu Dhabi, waarmee hij de beste Nederlander werd tijdens het vierdaagse Challenge Tour-toernooi. Van Veen sloot het toernooi af met 6 onder par, na rondes van 67, 75, 70 en opnieuw 70 slagen.

Kiet van der Weele, voorheen de beste Nederlander, zag zijn score op de laatste dag verslechteren door onder andere twee dubbel bogeys. Hij eindigde uiteindelijk zijn ronde met 73 slagen (+1) en werd met 5-onder gedeeld 36e. Wil Besseling moest dit keer genoegen nemen met een 49e plaats na rondes van 67, 75, 73 en 72 slagen (-1).

Lars van Meijel (par), Lars Keunen (+5) en Wouter de Vries (+8) misten eerder al de cut.

Het leek lange tijd alsof de Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber het toernooi zou winnen, met een redelijke voorsprong aan het begin van de laatste 9 holes. Echter, door bogeys op de 15e, 16e en 18e hole liet Nienaber de Deen Rasmus Neergaard-Petersen voorbijgaan in het klassement. Neergaard-Petersen pakte de overwinning met 14 onder par, terwijl Nienaber eindigde op 13 onder par.  Neergaard-Petersen won eerder dit jaar het Kolkata Challenge in India en lijkt zijn plek op de DP World Tour al bijna binnen te hebben.

Het volgende Challenge Tour-evenement vindt plaats in Spanje op de golfbaan van Real Club Sevilla Golf, van 9 tot en met 12 mei.