Challenge Tour

Kiet van der Weele ook na de derde ronde in Abu Dhabi beste Nederlander

Met 6, 4 en 1 onder gaan de Nederlanders redelijk in Abu Dhabi. Met 6-onder wist Kiet van der Weele nog steeds zicht te houden op een mooie eindpositie. Hij deelt de 19e plek voor Vince van Veen (29e) en 4-onder en Wil Besseling (50e) met 1-onder. De twee laatste Nederlanders gingen op de derde dag rond in 70 en 73 slagen. Van der Weele liet op zaterdag 72 slagen noteren.

Wilco Nienaber neemt een voorsprong van twee slagen op weg naar de laatste ronde van de UAE Challenge, nadat hij op de derde dag op de Saadiyat Beach Golf Club een ronde van drie onder par 69 maakte.

De Zuid-Afrikaan bereikte 12-onder par door zeven birdies en vier bogeys te noteren in een bewogen ronde die hem twee slagen voor Swiss Benjamin Rusch en Engelsen Pavan Sagoo en David Horsey laat staan.

Ondanks drie bogeys op de back nine was de 24-jarige tevreden met zijn inspanningen op een broeierige dag in Abu Dhabi.

“Vandaag was best goed,” zei hij. “Ik had een paar twijfelachtige slagen, maar over het algemeen erg tevreden. De uitvoering was vandaag niet helemaal perfect, maar het scheelde niet veel. Het meeste was behoorlijk goed.”

Nienaber, die vorig jaar nog op de DP World Tour speelde, liet weten dat het zijn lange spel is die hem heeft gered.

Het zal de tweede keer in evenzoveel weken zijn dat Nienaber na 54 holes op pole position zit, nadat hij vorige week deel uitmaakte van een leidend trio bij de Abu Dhabi Challenge. De Zuid-Afrikaan kon geen voordeel halen in Al Ain, maar voelt zich ontspannen voor de laatste ronde van morgen.

De Spanjaard Angel Ayora had de laagste ronde van de dag met een zeven onder 65 en deelt de vijfde plaats op negen onder par met de Fransman Gary Stal, de Fin Tapio Pulkkanen, de Australiër Connor McKinney en de Deen Rasmus Neergaard-Petersen, terwijl de IJslander Haraldur Magnus, de Zweed Kristoffer Broberg en de Deen Hamish Brown de tiende plaats delen, nog een slag verder terug.