LIV Golf Tour

Brendal Steele neemt de leiding in LIV Golf Adelaide

Brendan Steele of HyFlyers GC hits his shot from the 15th tee during the second round of LIV Golf Adelaide at the Grange Golf Club on Saturday, April 27, 2024 in Adelaide, Australia. (Photo by LIV Golf)

ADELAIDE, Zuid-Australië – Phil Mickelson en zijn HyFlyers GC hebben nog geen team- of individuele overwinning gevierd in LIV Golf. Nu staan ze met één ronde te gaan van een mogelijke sweep van de twee trofeeën die bij LIV Golf Adelaide te winnen zijn.

HyFlyer Brendan Steele schoot een 8-onder 64 in de tweede ronde op zaterdag op The Grange Golf Club om een voorsprong van één slag te nemen met 14 onder par op Danny Lee van Iron Heads GC in het individuele leaderboard. Ondertussen staan de HyFlyers op de tweede plaats in de teamcompetitie, slechts één slag achter Torque GC.

“We zijn er zeker van op de hoogte,” zei Steele over het gebrek aan trofee vieringen van de HyFlyers. “We weten alles wat er gaande is. We hebben erover gesproken. We hadden het erover terwijl we hierheen vlogen. Phil zei, dit is het moment, jongens. Dit is onze reis.”

Maar om de reis te voltooien, zal Steele een druk individueel leaderboard moeten weerstaan waar 14 spelers binnen vijf slagen van de leiding staan, inclusief de seizoenslange individuele leider (Joaquin Niemann), de meest recente individuele winnaar (Dean Burmester) en de favoriet van de lokale bevolking (Cameron Smith).

Steele was briljant op zaterdag; zijn totaal van 8 onder par omvatte negen birdies en is zijn beste LIV Golf ronde relatief gezien. Het kan een vergelijkbare ronde op zondag vereisen om zijn eerste evenement van welke aard dan ook in zeven jaar te winnen.

“Het wordt moeilijk omdat er natuurlijk veel birdies te maken zijn,” zei Steele. “Het is min of meer een race naar 20-onder par op dit moment.”

Om de teamtitel te winnen op een zondag waarop alle vier de scores tellen, zullen de HyFlyers een ervaren Torque-team moeten overwinnen dat vorig seizoen vier keer won en tot nu toe nog niet buiten de top vijf is geëindigd in de eerste vijf toernooien van dit seizoen.

Op zaterdag ontving Torque drie 5-onder 67’s van captain Joaquin Niemann, Mito Pereira en Sebastián Muñoz, wat betekent dat Ortiz’s 68, waarmee hij alleen derde stond op het individuele leaderboard, niet meetelde.

Ondertussen is er de dreigende aanwezigheid van de lokale favorieten, de volledig Australische Ripper GC onder leiding van Smith. De captain staat na een 7-onder 65 op zaterdag gedeeld vijfde op 11 onder, en teamgenoot Matt Jones staat gedeeld negende op 10 onder na een ronde van 68.

Een jaar geleden in Adelaide waren de Rippers geen factor op het teamleaderboard, maar nu kunnen ze een wilde viering in Zuid-Australië veroorzaken met een overwinning van welke aard dan ook.

Smith, een drievoudig LIV Golf-winnaar, zei dat een teamoverwinning op zondag mogelijk nog bevredigender kan zijn dan individueel succes.

“Ik denk het wel,” zei hij. “Ik denk dat dit een week is waar we letterlijk het afgelopen jaar over hebben gesproken, en dat het allemaal zo snel lijkt te gebeuren en dat we dan in de positie zijn waar we na zaterdag in zitten, is een behoorlijk coole plek.”

Met nauwe leaderboards zowel individueel als met de teams, belooft de laatste ronde op The Grange een episch schietgevecht te worden. De X-factor kan de steun zijn die de Rippers deze week hebben ontvangen.

“Ze zijn ongelooflijk geweest,” zei Jones over de fans uit Adelaide. “Hoe vaak mensen gewoon je naam roepen terwijl je elke hole afloopt, het is ongelooflijk, en het is fantastisch om aan te voldoen. Ze zijn deze week opgedoken om het team te steunen, en hopelijk kan morgen een heel goede dag voor ons worden.”

Zei Smith: “Ik denk dat niet alleen wij, maar waarschijnlijk elke andere Australiër wil dat we het goed doen en wil dat we morgen winnen. Dat is veel gewicht op de schouders zoals het is, maar we zijn klaar voor morgen.”

TELLING TEAMSCORES
Stand en telling scores voor de tweede ronde van de teamcompetitie op zaterdag bij LIV Golf Adelaide. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee ronden, terwijl alle vier de scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie ronden wint de teamtitel.

1. TORQUE GC -35 (Pereira 67, Niemann 67, Muñoz 67; Rd. 2 score -15)

T2. HYFLYERS GC -34 (Steele 64, Tringale 65, Ogletree 70; Rd. 2 score -17)

T2. IRON HEADS GC -34 (Na 65, Lee 67, Vincent 69; Rd. 2 score -15)

4. RIPPER GC -33 (Herbert 65, Smith 65, Jones 68; Rd. 2 score -18)

5. STINGER GC -29 (Burmester 66, Oosthuizen 66, Schwartzel 67; Rd. 2 score -17)