DP World Tour

DQ voor Daan Huizing en Joost Luiten eindigt als 60e in Japan waar Yuto Katsuragawa wint

Yuto Katsuragawa

Het was geen succesvolle week voor de Nederlandse golfers Daan Huizing en Joost Luiten in Japan. Huizing werd gediskwalificeerd, terwijl Luiten na vier ronden op het ISPS Handa Championship op een gedeelde 60e plaats eindigde. De exacte reden voor Huizing’s diskwalificatie blijft vaag; was het vanwege een verkeerde score of kwam hij te laat bij de afslag?

Luiten behaalde scores van 69, 68, 71 en opnieuw 71 slagen gedurende het toernooi.

Yuto Katsuragawa behaalde de overwinning in het toernooi, waarbij hij zijn Japanse fans opwindde met een baanrecord van 63 slagen op de laatste dag. Met 17 onder par was het uiteindelijke verschil met de nummer twee, Sebastian Soderberg uit Zweden, drie slagen.

Christiaan Bezuidenhout uit Zuid-Afrika, Ivan Cantero uit Spanje, Marcel Schneider uit Duitsland en Ryosuke Kinoshita uit Japan eindigden allemaal op 12 onder par en deelden de derde plaats.

Katsuragawa begon de laatste dag met een achterstand van drie slagen, maar hij kwam sterk terug, terwijl veel andere leidende spelers worstelden.

Hoewel Söderberg gelijke tred hield, was het Katsuragawa die de overhand kreeg met vijf birdies op de tweede negen holes, waardoor hij uiteindelijk met 17 onder par en een gelijk baanrecord de overwinning behaalde.

Katsuragawa’s overwinning markeert een historisch moment voor Japanse spelers op de DP World Tour, na de overwinning van Keita Nakajima eerder in het Hero Indian Open.

Na deze overwinning staat Katsuragawa op het punt om lid te worden van de DP World Tour, met als langetermijndoel dubbel lidmaatschap te behalen met de PGA TOUR.