ALPS Tour

Gianmaria Rean Trinchero wint zijn 2e titel in het Tunisian Golf Open 2024: Bob Geurts heeft geen clubs!

De Nederlander Bob Geurts stond op de lijst van deelnemers in het Tunisan Golf Open maar moest helaas de wedstrijd laten schieten. Wat was er gebeurd? Zijn clubs kwamen niet en ook zijn bagage was kwijtgeraakt op de vlucht van Nederland naar Tunesië. Hij besloot na een paar dagen wachten om dan maar naar huis te gaan om te hopen dat zijn spullen uiteindelijk daar afgeleverd zouden worden.

De Italiaan Gianmaria Rean Trinchero won het Tunisian Golf Open 2024 met een eindscore van 10-onder par. De Ier Alex Maguire eindigde op de tweede plaats, slechts 1 slag achter en op de derde plaats de Fransman Benjamin Kedochim met een score van 8-onder par over drie dagen. De Engelsman Ben Schmidt, een Alps Tour-winnaar in het seizoen 2022, eindigde in het toernooi met een totale score van 7 onder par.

De laatste ronde van het Tunisian Golf Open 2024, gespeeld op de adembenemende La Cigale Tabarka Golf in Tabarka, begon vanochtend vanaf hole 1 om 7:50 uur lokale tijd en de leiders begonnen om 11:00 uur lokale tijd. De laatste dag werd gespeeld onder een stralende hemel, warme temperaturen en winderige omstandigheden.

Het Tunisian Golf Open 2024 markeerde de eerste keer dat La Cigale Tabarka Golf een Alps Tour-evenement organiseerde, en het was ook de eerste keer sinds 2016 dat het Tunisian Golf Open werd gespeeld.

Het Tunisian Golf Open zal de komende 2 jaar worden gespeeld, omdat onze Chief Executive & Operations Director, mevrouw Estelle Richard, een partnerschapsovereenkomst heeft getekend met de heer Hassine Helmi, algemeen directeur van het Tunesisch Nationaal Bureau voor Toerisme (ONTT).

Gianmaria Rean Trinchero, winnaar van het Tunisian Golf Open 2024, verdiende een winnaarscheque van €6.525,00 en 6.525 Order of Merit-punten.

Het volgende evenement dat op de planning staat wordt van 8 tot en met 10 mei gespeeld in Italië.De spelers zullen strijden om de titel 2024 Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door AON op Golf Club La Pinetina bij Como.