Challenge Tour

Lars Keunen en Wil Besseling zakken in klassement in Spanje; Tapio Pulkkanen pakt de leiding

Tapio Pulkkanen

Helaas hebben de Nederlanders Wil Besseling en Lars Keunen weinig vooruitgang geboekt tijdens het Challenge de España in Spanje. Na een derde ronde van 72 en 75 slagen zijn ze aanzienlijk gezakt in het klassement. Met respectievelijk 1-onder en 1-boven par delen ze momenteel de 54e en 66e plaats.

Tapio Pulkkanen gaat met een voorsprong van twee slagen de laatste ronde van de Challenge de España in op Real Club Sevilla Golf.

De Fin tekende op moving day voor een ronde van vijf onder par, 67 slagen, om daarmee op 12-onder par voor de week te komen, twee slagen voor op de Engelsman Jamie Rutherford, die op de laatste hole een birdie maakte om naar de tweede plaats te gaan.

“Het was vandaag een goede ronde,” zei hij. “Ik maakte een drieputt-bogey op de tweede hole en de jongens voor me maakten birdies, dus ik liep een beetje achteraan aan het begin. Ik kreeg het op gang op de achtste hole en maakte opnieuw een birdie op de negende en ik had een heel goede back nine.”

Pulkkanen is het seizoen van de Road to Mallorca goed begonnen, met drie top 20-finishes in zijn laatste vier starts om op te klimmen naar de 23e plaats in de seizoensranglijst.

De Fin hoopt op meer van hetzelfde wanneer hij morgen afslaat, terwijl hij op zoek gaat naar zijn eerste professionele overwinning in zeven jaar.

“De laatste keer dat ik een golftoernooi won, was in 2017 in het Kazakhstan Open, dus dat is alweer een tijdje geleden,” voegde hij eraan toe. “Natuurlijk zou het leuk zijn om te winnen, maar ik ga doen wat ik al die tijd heb gedaan en ik hoop dat het genoeg is.

De Deen Rasmus Neergaard-Petersen staat goed geplaatst om te strijden voor zijn derde overwinning van het seizoen, een resultaat dat hem directe promotie naar de DP World Tour zou opleveren. Hij deelt de derde plaats op negen onder par met de Spanjaarden Joel Moscatel en Alfredo Garcia-Heredia en het Franse duo Félix Mory en Sébastien Gros.

De Noor Andreas Halvorsen en de Fransman Martin Couvra staan één slag verder terug op de achtste plaats.

Lars Keunen en Wil Besseling door in Spanje; Sebastian Gros pakt de leiding