Challenge Tour

Lars Keunen met 67 slagen naar 27e plek; Joel Moscatel wint voor thuispubliek

De Challenge Tour is weer terug op 23 mei

Joel Moscatel

Het werd zijn beste ronde in de Challenge de España in Spanje met 67 slagen op de laatste dag. Lars Keunen wist maar liefst 39 plekken te stijgen en eindigde gedeeld 27e met 4-onder par. Wil Besseling lijkt zijn goede vorm nog niet echt gevonden te hebben. De oud European Tour speler ging op de laatste dag rond in 78 slagen waarin 1 birdie, 4 bogeys en een triple voor deze score zorgden.

De Spanjaard Joel Moscatel maakte een birdie op de laatste hole op de Real Club Sevilla Golf om een sprookjesachtige overwinning op eigen bodem veilig te stellen. Hij tekende voor een indrukwekkende laatste ronde van vijf onder par, 67 slagen, in combinatie met rondes van 68, 71 en 68 slagen en bereikte zo 14-onder par voor de week, één slag voor op de Fin Tapio Pulkkanen en de Deen Rasmus Neergaard-Petersen in Andalusië.

De 25-jarige was verheugd om een eerste overwinning op de Challenge Tour in zijn thuisland te behalen, een resultaat dat hem 26 plaatsen doet stijgen naar de derde plaats in de Road to Mallorca Rankings.

“Ik heb eerlijk gezegd geen woorden,” zei hij. “Ik speelde echt goed en ik ben zo blij. Het thuispubliek was geweldig, echt ondersteunend en ik voelde me de hele weg geweldig.”

De Engelsman Jamie Rutherford eindigde de week twee slagen achter de leider op de vierde plaats, met de Spanjaard Alfredo Garcia-Heredia en de Zuid-Afrikaan Robin Williams één slag verderop op de vijfde plaats.

De Fransman Felix Mory eindigde op de zevende plaats op tien onder par en met Gregorio de Leo op de achtste plaats op negen onder.

Neergaard-Petersen vergroot zijn voorsprong aan de top van de Road to Mallorca Rankings tot 954 punten, 453 punten voor op de Fransman Alexander Levy die op de tweede plaats blijft. De overwinning van Moscatel brengt hem op de derde plaats met 482 punten, met de Zweed Mikael Lindberg (461 punten) en de Engelsman John Parry (442 punten) die de top vijf completeren.

De Road to Mallorca neemt een korte pauze voordat het terugkeert voor de Danish Golf Challenge van 23 tot 26 mei.

Lars Keunen en Wil Besseling zakken in klassement in Spanje; Tapio Pulkkanen pakt de leiding

Lars Keunen en Wil Besseling door in Spanje; Sebastian Gros pakt de leiding