Reizen

Ryder Cup-legende Costantino Rocca sluit zich aan bij Antognolla Golf

Constantino Rocca

Costantino Rocca, een van de meest invloedrijke figuren in het Italiaanse golf, bundelt zijn krachten met Antognolla Resort and Residences, de geprezen golfbaan die bekend staat om zijn spectaculaire en uitdagende karakter.

Ryder Cup-legende Rocca, die beroemd werd door Tiger Woods te verslaan in de single van de Ryder Cup van 1997 in Valderrama, heeft zich officieel aangesloten bij Antognolla Resort and Residences als ambassadeur en zal een belangrijke rol spelen in de voortdurende opmars van de club tot een van Europa’s beste banen.

Verscholen in de glooiende heuvels van Umbrië, wordt de door Robert Trent Jones Jr. ontworpen baan snel een must-play bestemming voor golfers over de hele wereld, omdat de combinatie van natuurlijke schoonheid en geschiedenis een ervaring creëert die zijn bezoekers versteld doet staan.

Over zijn benoeming tot officiële ambassadeur zei Costantino Rocca: “Het is een eer om Antognolla Resort and Residences te vertegenwoordigen, een werkelijk prachtige locatie, en een met een fantastische toekomst voor zich als het blijft evolueren.

“Het is erg spannend om getuige te zijn van de voortdurende groei van de sport en een rol te spelen bij het vestigen van Italië als een van de belangrijkste bestemmingen voor golf in Europa. Deze passie voor de sport is iets dat Antognolla en ik diep delen, en de reis die voor ons ligt zal speciaal zijn.”

Rocca was de eerste Italiaan die Team Europa vertegenwoordigde in de Ryder Cup en een van de slechts zes spelers die een hole-in-one scoorden in de prestigieuze competitie. Hij wordt geprezen als de belangrijkste Italiaanse speler van zijn generatie.

Nu, na een triomfantelijke Ryder Cup van 2023 die in Rome werd gehouden, hoopt Italië een hele nieuwe generatie golfenthousiastelingen te inspireren en een van de meest prominente bestemmingen van Europa te worden.

De renaissance is inderdaad al begonnen, met het 2023 European Golf Participation Report van de R&A dat een stijging van 33% laat zien in de deelname van junioren aan golf in Italië, wat op de tweede plaats staat in Europa.

Deze groei van golf in het land sluit perfect aan bij de ambities van Antognolla Resort and Residences, dat miljoenen euro’s heeft geïnvesteerd in de baan om ervoor te zorgen dat het golfers van over de hele wereld kan aantrekken.

Ingebed in het adembenemende Umbrië, wordt Antognolla omringd door de schoonheid van het Italiaanse landschap.

César Burguière, Directeur Golf bij Antognolla Resort and Residences, zei: “Met de opmerkelijke groei van golf die we in het land zien, is er niemand meer geschikt dan Costantino Rocca om zich bij ons aan te sluiten als officiële ambassadeur voor Antognolla Resort and Residences.

“Veel mensen in Italië zullen verliefd zijn geworden op golf door naar Costantino te kijken terwijl hij wonderen verrichtte op de baan, en we zijn zo enthousiast om met hem samen te werken om de schoonheid van Antognolla naar nog meer mensen te brengen, hen te betoveren met onze prachtige omgeving.”

Deze golfinteresse zal ongetwijfeld blijven groeien in Italië, met figuren als Matteo Manassero die verder reden tot vreugde geven, nadat de Italiaan zijn eerste DP World Tour-overwinning behaalde in bijna 11 jaar in Zuid-Afrika in maart.

Antognolla Resort and Residences ontving zowel Manassero als Rocca voor de ‘Castle Conversations’-serie in 2023, waarbij het duo genoot van de prachtige faciliteiten en verhalen deelde over hun reizen in de golfwereld.

De tweevoudig winnaar van Beste Golfbaan van Italië bij de World Golf Awards zal ook binnenkort het thuis worden van Antognolla Resort and Residences, een nieuw resort dat wordt gevormd naar de contouren van het bestaande historische landgoed, en dat zal worden geëxploiteerd door Six Senses Hotels Resorts Spas.

Met de introductie van gloednieuwe woningen, hotelsuites en een ultramoderne wellnesscentrum markeert het project een transformerend moment voor ultra-luxe in het groene hart van Italië.

Voor meer informatie over Antognolla Resort and Residences en details van toekomstige plannen, bezoek alstublieft www.antognolla.com

Processed with VSCO with a6pro preset