Challenge Tour

Lars Keunen en Wil Besseling door in Spanje; Sebastian Gros pakt de leiding

Sebastian Gros

Het was geen beste start in de eerste ronde van het Challenge de España in Spanje. Gelukkig bracht de tweede ronde meer positief nieuws dat er twee Nederlanders door gingen naar het weekend.

Lars Keunen wist met 1-onder als beste Nederlander uit de startblokken te komen op de golfbaan van de Real Club Sevilla Golf en Wil Besseling begon het Challenge Tour toernooi met 74 slagen (+2). De eerste wist met opnieuw 71 slagen op 2-onder te komen en de laatste knalde er even een ronde van 69 uit om met 1-onder zich toch te plaatsen voor het weekend.

Lars van Meijel en Kiet van der Weele konden helaas hun koffers pakken de twee misten de cut met +6 en +5.

Sébastien Gros had een briljante ronde van acht onder par, 64 slagen, om zich twee slagen los te maken bij het ingaan van het weekend van de Challenge de España op Real Club Sevilla Golf.

De Fransman noteerde zeven birdies, een eagle en een bogey om op negen onder par te komen voor de week, twee slagen voor op de Fransen Martin Couvra en Félix Mory, de Engelsman Jamie Rutherford, de Fin Tapio Pulkkanen, de Deen Rasmus Neergaard-Petersen en de Noor Andreas Halvorsen die de tweede plaats delen.

De 34-jarige Gros, die de dag begon met drie slagen achterstand, maakte vier birdies op rij vanaf de derde hole, en ondanks een bogey op de zevende, antwoordde hij met een vijfde birdie van de dag op de negende. Op de 13e en 15e hole maakte hij ook birdie voordat hij de par vijf 16e eagelde.

“Ik dacht niet dat acht onder par mogelijk was hier,” zei hij. “Vooral met de greens die harder worden. Ze zijn veel harder dan tijdens de oefenrondes.”

Gros had twee keer eerder een overwinning op de Challenge Tour in 2015, in het Najeti Open gepresenteerd door Neuflize OBC en de Kazakhstan Open.

De Engelsman Garrick Porteous en de Zweed Niklas Lemke delen de achtste plaats op zes onder par, met acht spelers nog een slag verder terug op de tiende plaats, waaronder de Spanjaarden Alfredo Garcia-Heredia en Joel Moscatel, de Welshman Jack Davidson en de Duitser Philipp Katich.

De derde ronde van de Challenge de España begint om 8:00 uur lokale tijd, met Gros die afslaat samen met Rutherford en Pulkkanen om 12:50 uur.

Geen beste start voor de meeste Nederlanders in Spanje, alleen Lars Keunen speelt onder par!