Equipment nieuws

Toptracer de katalysator voor 90% omzetgroei bij golflocatie in Glasgow

Playsport Golf Range, een van de grootste driving ranges in het VK, heeft een recordgroei in 2023 gemeld na de installatie van Toptracer Technology.

Gelegen aan de rand van Glasgow, heeft de multifloor driving range 56 premium bays – en een bloeiend lidmaatschapsbestand van ongeveer 500 golfers – en nam in 2022 een strategische beslissing om Toptracer Technology te omarmen na een plateau in verkeer gedurende het voorgaande jaar.

In de eerste 12 maanden na implementatie heeft Toptracer een significante impact gehad, aangezien het aantal afgeslagen ballen met meer dan 2,3 miljoen is gestegen, een opmerkelijke toename van 52% ten opzichte van het pre-Toptracer tijdperk. Deze toename in activiteit vertaalde zich in een aanzienlijke financiële stimulans voor de locatie, met een omzetstijging van 2022 tot 2023 van meer dan 90%.

Colin McEwan, Directeur en Algemeen Manager van Playsport Golf, schrijft dit succes niet alleen toe aan de geavanceerde technologie, maar ook aan de voortdurende ondersteuning die hij van het Toptracer-team heeft ontvangen. McEwan merkt op: “Regelmatig contact met sleutelpersoneel is een onderscheidend kenmerk geweest in vergelijking met ervaringen die gedeeld zijn door exploitanten die met andere technologieën werken.”

De introductie van Toptracer heeft niet alleen het golflandschap bij Playsport opnieuw gedefinieerd, maar heeft de locatie ook gepositioneerd als een gewilde bestemming voor zowel traditionele als niet-traditionele golfers. Strategische promoties op sociale media hebben een cruciale rol gespeeld bij het creëren van bewustzijn over de faciliteit met Toptracer.

McEwan blikt terug op de initiële aarzelingen en benadrukt de wijsheid om zich aan te sluiten bij de meerderheid van de markt: “Mijn zakenpartner dacht dat omdat iedereen anders Toptracer heeft, we iets anders zouden moeten doen, maar persoonlijk dacht ik dat meegaan met wat de meerderheid van de markt heeft gedaan betekent dat je een grotere klantenpool hebt – er zijn meer mensen geregistreerd op een app die onze faciliteit zou willen gebruiken. Dit is absoluut bewezen het geval te zijn.”

Het succesverhaal van Playsport met Toptracer gaat niet alleen over cijfers; het is een getuigenis van de transformerende kracht van technologie bij het verbeteren van de klantervaring, het bevorderen van betrokkenheid van de gemeenschap en het stimuleren van financiële welvaart. Terwijl de locatie een fenomenaal eerste jaar viert, groeit de anticipatie op voortdurende groei en spannende ontwikkelingen in de komende jaren.