DP World Tour

Joost Luiten en Daan Huizing zijn beiden gelijk geëindigd op 3-onder in Japan

Foto: Daan Huizing in het BMW Championship in Duitsland

De cut zal hoogstwaarschijnlijk op 3-onder komen te liggen, aangezien nog niet elke speler erin is geslaagd om zijn tweede ronde af te ronden in het ISPS Handa Championship. Op zaterdag zullen 9 spelers terug moeten komen om enkele holes af te maken op de golfbaan van de Taiheiyo Club.

Gelukkig slaagden Joost Luiten en Daan Huizing er wel in om hun tweede ronde af te maken. Met respectievelijk 68 en 66 slagen brachten zij hun totaalscore voor het toernooi op 3-onder, waarmee ze voorlopig op een gedeelde 50e plaats staan.

Voorlopig delen vier spelers de leiding met 10-onder par: de Japanner Taihei Sato, de Duitser Yannik Paul, de Zweed Sebastian Söderberg en de Engelsman Sam Bairstow. De lokale favoriet Sato behaalde een briljante score van 62.

De Engelsman Matthew Southgate en de Fransman Tom Vaillant staan vervolgens op acht onder na rondes van 65 slagen, samen met de Japanner Taiki Yoshida, die nog drie holes moet spelen op dag drie nadat hij in de laatste groep was vertrokken.

De Engelsman Will Enefer, de Japanner Ryosuke Kinoshita en de Noord-Ier Tom McKibbin staan op zeven onder in het clubhuis.

Voor drie spelers is er na afloop van de Asian Swing een startbewijs beschikbaar voor het U.S. Open, dat van 16 tot en met 19 mei wordt gespeeld. Na de Volvo China Open, die volgende week wordt gespeeld, zullen de spelers die in de top drie eindigen in de uiteindelijke eindstand van de Aziatische Swing een plek verdienen om te strijden op Valhalla Golf Club.

Joost Luiten klaar met 18 holes maar Daan Huizing moet er nog wat in Japan