DP World Tour

Joost Luiten klaar met 18 holes maar Daan Huizing moet er nog wat in Japan

Joost Luiten

De eerste ronde van het ISPS Handa Championship zal op vrijdagochtend uitgespeeld moeten worden. Joost Luiten lukte het om zijn 18 holes eerder te eindigen, maar Daan Huizing zal er nog 4 moeten spelen voordat hij aan zijn tweede start in Japan. De twee delen voorlopig met 1-onder en par de 56e en 86e plaats.

De Duitser Yannik Paul sloot zich aan bij een trio van lokale favorieten aan de leiding van het door mist beïnvloede eerste dag van het toernooi in Japan.

Bijna drie uur ging verloren aan mist in de vroege ochtend op de Taiheiyo Club Gotemba Course, maar toen het spel eenmaal begon, plaatste de Duitser Paul een score van 65 om op vijf onder te staan, samen met de Japanners Tomoyo Ikemura, Taisei Shimizu en Taiki Yoshida.

Nog een lokale favoriet, Taiga Nagano, stond ook op vijf onder met nog zeven holes te spelen, waarbij slechts twee van de middag groepen hun rondes hadden voltooid.

Het Japanse trio Yuki Inamori, Ryosuke Kinoshita en Keita Nakajima stonden op vier onder in het clubhuis, samen met Li Haotong uit China, de Zuid-Afrikaan Casey Jarvis, de Zweed Sebastian Söderberg en de Schot Connor Syme.

De Aziatische Swing keert deze week terug naar de DP World Tour op een evenement dat mede wordt gesanctioneerd door de Japan Golf Tour Organisation, terwijl we ons opmaken voor het tweede opeenvolgende seizoen in het Land van de Rijzende Zon.

Ren Yonezawa maakte de tiende hole-in-one van het seizoen toen hij met een ijzer 6 over 168 meter op de par-drie 13e hole de bal in de hole zag verdwijnen.

De eerste ronde zal om 06.30 uur worden hervat op dag twee, waarbij alle tee-tijden voor de tweede ronde onderhevig zijn aan een vertraging van één uur.