DP World Tour

Darius van Driel heeft een uitdaging in China, terwijl Joost Luiten goed op weg is!

Darius van Driel

Darius van Driel begon met een ronde net boven par en Joost Luiten eindigde er ruim eronder. Van Driel was aardig op weg maar had een moeilijk einde van zijn ronde met een bogey en een dubbel bogey, waardoor hij terugzakte in het klassement. Hij eindigde zijn ronde met +1 en staat nu gedeeld 111e. Een sterke tweede ronde is nodig voor hem om de cut in China te halen.

Joost Luiten eindigde zijn ronde op 3-onder. Hij maakte 5 birdies en twee bogeys en staat momenteel op een gedeelde 30e plaats.

Sebastian Söderberg geeft toe dat hij heeft nagedacht over de mogelijkheid om zijn debuut te maken op het US PGA Championship na een foutloze openingsronde van 63 op het Volvo China Open.

De 33-jarige leidt momenteel de Asian Swing Rankings, die hier op Hidden Grace Golf Clubzal eindigen. De winnaar verdient naast het prinzengeld van het toernooi ook 200.000 voor het winnen van de Asian Swing, een reeks toernooien in Azie. Mocht Soderberg dit winnen dan zien wij hem ook in het US PGA Championship.

Söderberg was zeer consistent met zijn ijzers in Shenzhen toen hij negen birdies maakte en zich bij de Fransman Romain Langasque voegde aan de top van het leaderboard.

“Het zou echt leuk zijn, denk ik. Het is de eerste Swing waar ik bij betrokken ben en ik ben normaal niet echt zo gefocust op het bij elkaar brengen van toernooien zoals dat. Maar het betekent natuurlijk een plek in een Major, dan let je extra op dat soort dingen. Ik moet elke slag nemen zoals die is en mezelf niet vooruit haasten.”liet Söderberg weten.