DP World Tour

Joost Luiten met Darius van Driel in het Volvo China Open

Joost Luiten en Darius van Driel nemen deze week gezamenlijk deel aan het Volvo China Open, dat plaatsvindt op de Hidden Grace Golf Club in Shenzhen, China. Dit toernooi biedt aanzienlijke prijzen, waarbij de winnaar later deze week een bedrag van ruim 380.000 euro zal ontvangen.

Naast het prijzengeld van het toernooi is er ook een aparte competitie, waarbij een bonus van 200.000 euro wordt toegekend aan de winnaar van de Aziatische Swing.

Sebastian Söderberg, die vorige week als tweede eindigde, bevindt zich momenteel in een uitstekende positie om deze prijs te winnen. Hij wordt gevolgd door Keita Nakajima, de winnaar van de Hero Indian Open, en Jesper Svensson, de kampioen van de Porsche Singapore Classic. Nakajima heeft er echter voor gekozen om deze week niet deel te nemen, wat betekent dat alle spelers tot de 20e plaats in de Aziatische Swing-stand nog steeds kans maken op de bonus.

Nog aantrekkelijker dan de 200.000 euro is wellicht de kans op een plek in het tweede Major van het jaar, het PGA Championship. De speler die als eerste eindigt in de Aziatische Swing krijgt ook toegang tot het tweede Rolex Series-evenement van het jaar, het Genesis Scottish Open.