Challenge Tour

Kiet van der Weele staat op de 8e plaats in Abu Dhabi, terwijl Joshua Berry de leiding neemt

Joshua Berry

Drie Nederlanders hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het UAE Challenge, dat wordt gehouden op de Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi. Kiet van der Weele, Wil Besseling en Vince van Veen hebben de cut gehaald, die op 1-onder par werd vastgesteld. Van der Weele staat gedeeld 8e in het klassement na twee rondes van 69 slagen, wat hem op 6-onder par brengt. Besseling en Van Veen noteerden beiden 75 slagen en delen nu de 42e plaats met 2-onder par.

Lars van Meijel, Lars Keunen en Wouter de Vries hebben de cut gemist, waarbij de laatste Nederlander extra pech had. De Vries begon het toernooi met 69 slagen, maar had op de tweede dag grote moeite om de fairway te vinden. Met onder andere een triple bogey en 3 dubbel bogeys eindigde hij de wedstrijd met 83 slagen (+1) en +8 voor het toernooi.

Joshua Berry (foto) zal met een voorsprong van twee slagen het weekend ingaan van het UAE Challenge, nadat hij op de tweede dag een ronde van vier onder par van 68 heeft neergezet op de Saadiyat Beach Golf Club.

De Engelsman, die de dag begon in een gedeelde leiding, maakte zeven birdies in zijn eerste 11 holes om zich los te maken van de rest van het veld. Ondanks dat hij drie slagen liet liggen in zijn laatste drie holes, eindigde hij de dag op 11-onder par, twee slagen voor op de Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber en de Deen Hamish Brown.

De 18-jarige, die iets meer dan zes maanden geleden professional werd nadat hij speelrechten had veiliggesteld via de DP World Tour Qualifying School, was blij met zijn prestaties in de eerste twee dagen.

Ik ben echt blij,” zei hij. “Als je me aan het begin van de dag had verteld dat ik vier onder zou staan na gisteren, had ik het niet geloofd. Van tee tot green was ik vrij solide. Vandaag holede ik een paar putts in de eerste twaalf holes en morgen ga ik gewoon hetzelfde doen maar proberen de ronde iets beter af te maken dan vandaag.

De Fransman Alexander Levy noteerde een tweede opeenvolgende ronde van 68 om naar de vierde plaats te stijgen met acht onder par, terwijl de Zwitser Benjamin Rusch, de Deen Rasmus Neergaard-Petersen en de Noord-Ier Dermot McElroy de vijfde plaats delen op zeven onder par.

Zeven spelers staan één slag verder terug op de achtste plaats, waaronder de Spanjaard Javier Sainz, de Fin Tapio Pulkkanen en onze landgenoot Van der Weele.

Wat een start van Vince van Veen en Wil Besseling in Abu Dhabi