PGA Tour

Taylor Pendrith wordt de eerste Canadees die de CJ Cup Byron Nelson wint

Ben Kohles maakte de enige bogey van de dag op de par-5 18e hole om Taylor Pendrith zijn eerste PGA Tour-titel te bezorgen bij de CJ Cup Byron Nelson

In een van de meest dramatische finishes van het seizoen tot nu toe leidde Ben Kohles, die ook op zoek was naar zijn eerste PGA Tour-titel, met één slag voorsprong op de 18e tee in de laatste groep van de dag samen met Pendrith.

Kohles had zich net in de leiding gewerkt voor de eerste keer in de hele week na back-to-back birdies op 16 en 17. Nadat hij twee slagen tekort was gekomen op de 18e, had Kohles een chip vanuit de rough maar slaagde er vervolgens niet om dese echt in de buurt van de hole te krijgen en daarna zijn putt voor par te maken. Het werd zijn enige bogey van de dag op 18e.

De deur stond toen open voor Pendrith om zijn putt voor birdie te laten vallen en zo zijn eerste PGA Tour-titel te pakken en dat deed hij. De 32-jarige Pendrith werd zo de eerste Canadees die het beroemde Byron Nelson toernooi wint.

De overwinning leverde Pendrith een cheque op van 1.7 miljoen dollar en kwalificeert hem ook voor het US PGA Championship over twee weken. Ook kwalificeert hij zich ook voor de overige belangrijke evenementen van het seizoen 2024 van de PGA Tour, evenals het Players Championship 2025 en de Masters in 2025.

Ook is hij erg blij dat hij zijn speelrechten op de PGA Tour heeft tot het einde van het seizoen 2026.

“Ik voel mee met Ben die een bogey maakte, hij speelde zo goed vandaag, maar ik ben super opgetogen, het is geweldig, ik tril.”

Na even de tijd te hebben genomen om zichzelf bij elkaar te rapen, sprak Kohles, tot zijn krediet, met verslaggevers over zijn moeilijke einde op 18.

De 34-jarige Amerikaan geeft toe dat hij de positieve kanten gaat bekijken na het behalen van zijn beste finish ooit op de PGA Tour.

Kohles vertelde een groep verslaggevers:

“Ja, ik bedoel, het zat eigenlijk een beetje tegen ik had de hele week nog geen rough gezien ja en dan sla ik gewoon geen geweldige slag maar die had gewoon een beetje meer kracht nodig. Misschien heb ik een beetje ingehouden, maar ook hier leer je van. Ik heb deze week zoveel goede dingen gedaan en ik ga mezelf er gewoon aan blijven herinneren en proberen mezelf weer in deze positie te krijgen.”

Elders stormde de Zweed Alex Noren omhoog in het klassement na een 65 op zondag om daarmee alleen derde te worden met 21-onder par, één slag voor het Engelse duo Aaron Rai en Matt Wallace en het Zuid-Koreaanse duo Ben An en SH Kim.

Jake Knapp was ook in de laatste groep van de dag met Pendrith en Kohles, maar de opkomende Amerikaanse ster had een zondag om te snel vergeten met een ronde van 70 slagen en hij eindigde alleen op de achtste plaats op 19-onder par.

De CJ Cup Byron Nelson Eindklassement:
-23 T Pendrith
-22 B Kohles
-21 A Noren
-20 A Rai, M Wallace, B An, SH Kim

Taylor Pendrith leidt nu in de CJ Cup Byron Nelson

Knapp pakt de leiding in de THE CJ CUP Byron Nelson en 16-jarige Kim haalt de cut!