PGA Tour

Knapp pakt de leiding in de THE CJ CUP Byron Nelson en 16-jarige Kim haalt de cut!

Jake Knapp

Jake Knapp gaat het weekend is als de nieuwe leider in de THE CJ CUP Byron Nelson na een tweede opeenvolgende 7-onder 64 op vrijdag. Met 14-onder 128 staathij een slag voor op Troy Merritt (62) en eerste ronde leider Matt Wallace (66) en twee slagen voor op Kelly Kraft (66).

Merritt sloot af met zijn seizoens laagste ronde met een eagle op de negende hole, waar hij zijn approach tot op 5 meter sloeg en die putt maakte. Hij had eerder op vier van de vorige zes holes een birdie gemaakt.

Jordan Spieth, de hoogst gerangschikte speler in het deelnemersveld, maakte een 70 om te eindigen op 4-onder 138 en de cut net te missen met twee slagen. Op de 16e, kaatste zijn afgedwaalde afslag af van de elleboog van een mannelijke toeschouwer terug de fairway op. Hij bogeyde nog steeds de hole, waarna hij zijn laatste twee met een par eindigde.

De titelverdediger Jason Day sloot zijn ronde af met een putt van 10 meter voor par voor een ronde van 70 slagen en eindigde daardoor gelijk met de cut met 6-onder 136.

De 16-jarige Engelsman Kris Kim haalde de cut in zijn PGA Tour-debuut, met rondes van 68-67 slagen om het weekend in te gaan op 7-onder par. Zijn in Zuid-Korea geboren moeder speelde in de jaren 90 op de LPGA Tour. Hij is de eerste amateur gesponsord door het Zuid-Koreaanse bedrijf CJ Group, de sponsor van het eerste jaar van THE CJ CUP, en speelt op een sponsor uitnodiging.

Knapp, die op 31 mei 30 wordt, verloor eerder zijn kaart op de Korn Ferry tour voordat hij de parttime baan aannam in het najaar van 2021 op de plek in Costa Mesa, Californië, waar hij bijna negen maanden lang op donderdag, vrijdag en zaterdag als beveiliger werkte en vaak tot 2 of 3 uur ’s ochtends. De voormalige speler van UCLA ging daarnaast oefenen en bezocht de sportschool tussen zijn diensten door.

Hij behaalde zijn derde overwinning op de PGA Tour Canada in augustus 2022, en verdiende vorig jaar zijn PGA Tour-kaart door als 13e te eindigen op de Korn Ferry Tour. Hij won het Mexico Open in zijn vijfde start van dit seizoen en zijn negende in totaal, inclusief twee als amateur in 2015.