LIV Golf Tour

Captain Brooks Koepka van Smash GC pakt de leiding in Singapore

Captain Brooks Koepka of Smash GC reads his putt on the twelfth green during the second round of LIV Golf Singapore at Sentosa Golf Club on Saturday, May 04, 2024 in Sentosa, Singapore. (Photo by Charles Laberge/LIV Golf)

SINGAPORE – Voor de derde keer in de laatste 18 reguliere LIV Golf-seizoenstoernooien zal Brooks Koepka met een voorsprong van drie slagen de laatste ronde ingaan, dankzij een briljante 7-onder 64 in de vertraagde tweede ronde op zaterdag in LIV Golf Singapore.

De vorige twee keren dat de kapitein van Smash GC zo’n grote voorsprong had, maakte hij het af in Orlando en Jeddah vorig jaar. Gezien het feit dat de vijfvoudig Major-kampioen zijn vorm heeft gevonden met het oog op zijn titelverdediging bij het PGA Kampioenschap later deze maand, zal het een grote uitdaging zijn voor zijn achtervolgers in Singapore om hem bij te houden.

Zijn teamgenoot bij Smash GC, Talor Gooch, de verdedigende kampioen van Singapore, beschreef de taak beknopt. “Moeilijk,” zei hij.

Maar, voegde hij eraan toe, niet onmogelijk. “Het winnen van golftoernooien is nooit gemakkelijk,” zei Gooch. “Dat weten we allemaal. Hopelijk kunnen we het hem niet gemakkelijk maken. Hopelijk kan ik het hem morgen niet gemakkelijk maken.”

Koepka staat op 12 onder par voor het toernooi, met Abraham Ancer van Fireballs GC, Adrian Meronk van Cleeks GC en het duo van RangeGoats GC, Thomas Pieters en Matthew Wolff, die op de tweede plaats staan met 9 onder par. Vier andere spelers staan nog een slag achter – Gooch, Lucas Herbert van Ripper GC, en Marc Leishman en Cameron Tringale van HyFlyers GC.

Als Koepka de voorsprong van drie slagen weet om te zetten in een nieuwe overwinning, wordt hij de eerste LIV Golf-speler die vier individuele toernooien wint. En hij heeft ook de kans om op zondag twee trofeeën op te tillen als zijn Smash-team zijn voorsprong van één slag op de Rippers kan omzetten in de teamtitel.

Hoewel hij met veel vertrouwen speelt, neemt Koepka niets voor lief.

“Alles is mogelijk,” zei hij. “Gooch staat achter. Hij speelt deze baan behoorlijk goed. Ik moet gewoon doen wat ik doe, en van daaruit kun je verslagen worden. Daar heb ik geen probleem mee als ik verslagen word. Maar ik wil gewoon goed golf spelen, en dat is alles wat ik wil doen, vooral met het oog op het PGA Kampioenschap.”

Die goede golf was duidelijk na de weersvertraging van 4 uur en 45 minuten die de shotgun-start terugduwde naar de namiddag. Na drie pars aan het begin van zijn ronde, maakte Koepka een birdie op de par-5 vierde toen hij zijn tweede slag tussen een rij palmbomen door stuurde, waarna zijn bal net naast de green belandde.

Dat was de eerste van drie opeenvolgende birdies, en hij sloot zijn foutloze ronde af met vier birdies in zijn laatste zeven holes. Een sequentie van twee slagen leek zijn dag te typeren – een birdie-putt van 53 voet op de 13e, gevolgd door een bijna-hole-in-one op de 14e.

“Brooks was vandaag foutloos,” zei Pieters, een van zijn spelende partners op zaterdag samen met de leider na de eerste ronde, Sebastián Muñoz. “Ik vermoed dat hij morgen hetzelfde zal doen, en het gaat een heel lage score van ons achter hem vergen om te winnen.”

“Hij voelt zich op zijn gemak in de leiding,” voegde Wolff toe, een voormalige teamgenoot van Smash die in het tussenseizoen werd verhandeld naar RangeGoats. “Hij speelt goed. Ik denk dat deze golfbaan hem eigenlijk heel goed ligt. Ik zal doen wat ik kan controleren, en verder gewoon zien wat er gebeurt.”

Koepka heeft zijn vrouw Jena en 9 maanden oude zoon Crew deze week bij zich in Singapore. Het is het derde toernooi dat Crew bijwoont. De eerste was bij LIV Golf Miami; de tweede was bij de Masters. De vader eindigde beide keren als T45.

“Ik werd eraan herinnerd op weg hierheen,” zei Koepka. “Hopelijk krijg ik een iets beter resultaat.”

TEAMSCORES

Standen en telresultaten voor de tweede ronde van het teamwedstrijd op LIV Golf Singapore op zaterdag. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee ronden, terwijl alle vier de scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie ronden wint de teamtitel.

1. SMASH GC -23 (Koepka 64, Gooch 66, Kokrak 71; Rd. 2 score -12)

2. RIPPER GC -22 (Smith 65, Herbert 67, Leishman 67; Rd. 2 score -14)

3. RANGEGOATS GC -21 (Wolff 65, Pieters 67, Uihlein 70; Rd. 2 score -11)

T4. CLEEKS GC -20 (Meronk 66, Bland 68, Kaymer 69; Rd. 2 score -10)

T4. FIREBALLS GC -20 (Ancer 67, Garcia 68, Chacarra 69; Rd. 2 score -9)

6. LEGION XIII -17 (Hatton 68, Rahm 68, Vincent 68; Rd. 2 score – 9)

7. STINGER GC -14 (Oosthuizen 69, Burmester 70, Schwartzel 70; Rd. 2 score -4)

T8. CRUSHERS GC -13 (DeChambeau 66, Howell III 66, Lahiri 69; Rd. 2 score -12)

T8. HYFLYERS GC -13 (Mickelson 68, Tringale 68, Ogletree 71; Rd. 2

Sebastián Muñoz pakt de leiding in Singapore