PGA Tour

Taylor Pendrith leidt nu in de CJ Cup Byron Nelson

Met verschillende spelers die op zoek zijn naar hun eerste overwinning op de Tour heeft de Canadees Tylor Pendrith de leiding genomen in de CJ Cup Byron Nelson. Pendrith chipde tweemaal erin voor opeenvolgende eagles om een 8-onder 63 op zaterdag te maken en een voorsprong van één slag te nemen Jake Knapp.

“Ik heb geen idee,” zei Pendrith toen hem werd gevraagd of hij ooit opeenvolgende eagles had gehad, die kwamen op de par-5 vijfde en par-4 zesde holes terwijl hij eindigde op 19-onder 194. “Ik denk het niet. Misschien voor het eerst.”

Ben Kohles (65 slagen) en eerste-ronde leider Matt Wallace (67) staan op twee slagen achter de leider, één slag voor Alex Noren en Kelly Kraft.

Troy Merritt, de enige tweevoudige winnaar op de PGA Tour in de top 10, maakte een 70 en staat op 14 onder samen met drie anderen, waaronder de enkelvoudige winnaar Kevin Tway. De zoon van de winnaar van het PGA Championship van 1986, Bob Tway, schoot 64, terwijl Vince Whaley en Byeong Hun An elk 66 schoten.

“Ik ken niet veel mensen om me heen die meer toernooien over de hele wereld hebben gewonnen dan ik,” zei Wallace, wiens Tour-overwinning vorig jaar in de Dominicaanse Republiek was. “Niet dat dat een grote opschepperij is, maar ik voel dat ik weet hoe ik de klus moet klaren.”

Kris Kim, de 16-jarige amateur die zijn debuut maakt op de PGA Tour, had bijna een hole-in-one op de vierde hole, de bal rolde binnen enkele centimeters van de cup. De zoon van de voormalige Zuid-Koreaanse LPGA-golfer Ji-Hyun Suh kwam dit keer met 70 slagen van de golfbaan en staat nu op 8 onder.

Knapp pakt de leiding in de THE CJ CUP Byron Nelson en 16-jarige Kim haalt de cut!