LIV Golf Tour

Sebastián Muñoz pakt de leiding in Singapore

Sebastián Muñoz of Torque GC hits his shot from the eighth tee during the first round of LIV Golf Singapore at Sentosa Golf Club on Friday, May 03, 2024 in Sentosa, Singapore. (Photo by Matthew Harris/LIV Golf)

SINGAPORE – Na een “klein dieptepunt” een week geleden in Australië, leverde Sebastián Muñoz van Torque GC vrijdag zijn beste ronde van het seizoen 2024 af om de leiding te nemen na de eerste ronde van LIV Golf Singapore.

Muñoz’s 6-onder-par 65 op de Serapong-baan van de Sentosa Golf Club geeft hem een voorsprong van één slag op een groep van zes spelers – Smash GC Captain Brooks Koepka, Cleeks GC Captain Martin Kaymer, Iron Heads GC Captain Kevin Na, Thomas Pieters van RangeGoats GC, Cameron Tringale van HyFlyers GC en Abraham Ancer van Fireballs GC.

Nog eens acht spelers staan twee slagen achter, waaronder Muñoz’s captain Joaquin Niemann, de huidige leider in individuele punten.

Het teamklassement is even druk. Fireballs en Smash delen de leiding op 11 onder par, met drie teams slechts één slag achter – Cleeks, RangeGoats en Stinger GC.

Voor Muñoz is de lage ronde van vrijdag een welkome opluchting na zijn worstelingen in de eerste ronde in Adelaide. Hij leed vijf bogeys, waaronder drie op rij, in zijn laatste 10 holes om een score van 1-over-par 72 neer te zetten. Het was zijn vierde score boven par in zijn vorige vijf rondes tot dat moment.

“Het raakte me behoorlijk hard,” herinnerde Muñoz zich. Maar zijn Torque-teamgenoten verzamelden zich na de ronde om steun te bieden. “We hadden min of meer een diepgaand gesprek,” zei hij. “… Het hebben van goede, solide teamgenoten kan je veel helpen.”

Muñoz herstelde met twee solide rondes om zijn optreden in Adelaide af te sluiten, en hij bouwde voort op dat momentum op vrijdag in Singapore, waarbij hij de toon zette met birdies op twee van zijn eerste drie holes.

“Ik ben echt blij met waar het spel nu staat en de trend die het heeft,” zei Muñoz.

Koepka, die vrijdag zijn 34e verjaardag vierde, vond zijn puttstroke terug die dit seizoen grotendeels afwezig was. Hij opende met vijf birdies in zijn eerste zeven holes en redde vervolgens par met een putt van 12 voet nadat zijn birdiepoging van de green was gerold. Een drieputt op de par-4 16e hole was zijn enige smet.

“Ik vond dat ik redelijk puttde,” zei Koepka. “De snelheid was niet goed, maar de putts die ik moest maken, voelde ik dat ik ze maakte.”

Thomas Pieters of RangeGoats GC lines up a putt on the 18th green during the first round of LIV Golf Singapore at Sentosa Golf Club on Friday, May 03, 2024 in Sentosa, Singapore. (Photo by Chris Trotman/LIV Golf)

Pieters heeft recentelijk zijn vorm hervonden met een gedeelde negende plaats in Miami en een gedeelde veertiende plaats in Adelaide. Zijn bogeyvrije ronde van 66, inclusief een eagle op de par-5 18e hole, is zijn zesde opeenvolgende ronde onder par.

“Ik heb er de afgelopen maanden veel werk in gestopt,” zei Pieters. “Ik had vorig jaar persoonlijk een moeilijke tijd, en ik heb eindelijk de tijd en de focus gevonden om me weer op mijn spel te concentreren. Ik heb aan elk aspect gewerkt, en het begint nu te laten zien.”

Ancer zette ook zijn sterke reeks voort, die zijn eerste individuele overwinning bij LIV Golf twee maanden geleden in Hongkong omvatte. Hij leed een vroege bogey, maar vond vervolgens zijn ritme voor de rest van de ronde, inclusief een reeks van drie opeenvolgende birdies om zijn eerste negen holes af te sluiten.

Na vorig jaar als 47e van de 48 spelers in Singapore te zijn geëindigd, is Ancer blij met de sterke start van deze week.

“Ik stond vorig jaar niet op dezelfde plek met mijn swing,” zei Ancer. “Ik was destijds niet zelfverzekerd. Ik voel me vandaag veel beter. Groot verschil.”

Kaymer kwam net uit zijn beste LIV-ronde, een 8-onder-par 64 op zondag in Adelaide, en bleef positieve signalen vertonen met zijn 66. Na, net als Muñoz, speelde goed in de laatste twee rondes in Adelaide na een moeilijke start en had geen bogeys in zijn eerste 15 holes op vrijdag.