DP World Tour

Darius van Driel mist de cut; Joost Luiten klimt richting top 10 en Sebastian Soderberg leidt

Darius van Driel

Helaas heeft Darius van Driel de cut niet gehaald in het Volvo China Open. Na zijn tweede ronde eindigde de Nederlander op +1, wat 4 slagen te veel waren om het weekend te halen. Vooral de dubbel bogey op dag 1 en de triple bogey op dag 2 hebben hem 5 extra slagen gekost, waardoor hij de cut heeft gemist.

Joost Luiten slaagde er echter wel in de cut te halen, en hoe! Met zeven birdies en twee bogeys klom Luiten flink in het leaderboard. Hij steeg maar liefst 20 plaatsen en staat nu gedeeld 11e. Met een score van 8-onder heeft hij echter wel 8 slagen achterstand op de leider, Sebastian Soderberg.

Soderberg lijkt vastberaden om het toernooi te winnen en daarmee ook de Asian Swing, een serie toernooien in Azië. Bovendien geeft de laatste van deze toernooien toegang tot het PGA Championship, en laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet meedoen aan een major?

De Aziatische Swing begon in Singapore, waar nieuwkomers op de DP World Tour en favorieten streden om de Porsche Singapore Classic tegen de achtergrond van de iconische skyline van de stad.

Na twee tweede plaatsen eerder in zijn debuutseizoen, boekte Svensson zijn doorbraak op Laguna National met een spannende overwinning in de play-off tegen Kiradech Aphibarnrat.

Van het op één na kleinste naar het op twee na grootste land in Azië, zag de Aziatische Swing vervolgens de opkomende ster Nakajima de zesde eerste winnaar worden in de Race to Dubai van dit jaar toen hij naar een overwinning van vier slagen ging in het Hero Indian Open in New Delhi, de zevende keer dat de Tour DLF Golf & Country Club bezocht.

Darius van Driel heeft een uitdaging in China, terwijl Joost Luiten goed op weg is!

Joost Luiten met Darius van Driel in het Volvo China Open