ALPS Tour

De 10e editie van de Memorial Giorgio Bordoni, gepresenteerd door AON, begint op woensdag.

Como, 6 mei 2024 – Na een week rust keert de tour deze week terug naar actie in het noordwesten van Italië voor de 10e editie van de Memorial Giorgio Bordoni 2024, gepresenteerd door AON. Het toernooi wordt gespeeld van 8 tot en met 10 mei 2024 op de prachtige Golf Club La Pinetina in Appiano Gentile, nabij Como, Italië.

Dit evenement is vernoemd naar en opgedragen aan de zeer gewaardeerde golfinstructeur Giorgio Bordoni, die onverwacht overleed in 2013 op 48-jarige leeftijd. Hij was een van de oprichters van de Blue Team Golf Academy, een uniek en innovatief initiatief in de wereld van coaching. Hij werkte ook vele jaren voor de Italiaanse Golf Federatie als nationale coach en behaalde vele successen in zijn carrière.

Dit jaar bereiken we de 10e editie van het evenement, dat sinds 2014 een vaste stop is op de Alps Tour-agenda. In 2020 werd het evenement slechts één jaar niet gespeeld vanwege Covid-19.

De traditionele pro-am, waarbij de beste bal van het Alps Tour-seizoen wordt gespeeld, vindt plaats op 7 mei, met een shotgun-start om 11.00 uur lokale tijd.

Het deelnemersveld

Alle winnaars van dit seizoen, waaronder: Aymeric Laussot uit Frankrijk, momenteel 2e in de Order of Merit en winnaar van de seizoensopener 2024 Ein Bay Open, Spanje’s Jose Antonio Sintes Navarro (amateur), momenteel 4e in het klassement en winnaar van de 2024 Red Sea Little Venice Open, Edoardo R Lipparelli uit Italië, huidige leider van de Order of Merit en winnaar van de 2024 New Giza Open en de meest recente winnaar van de 2024 Tunisian Golf Open, Gianmaria Rean Trinchero uit Italië, die op de 3e plaats staat in de Order of Merit-ranglijst, zullen aanwezig zijn in een sterk veld dat zal strijden om de titel van de Memorial Giorgio Bordoni 2024, gepresenteerd door AON.

Ook staan de Nederlanders Bob Geurts, Vince van Veen, amarteurs Rick Hessing en Thom Hoetmer (1e reserver) op de deelnemerslijst die hoogstwaarschijnlijk ook zullen starten.

Naast de winnaars van het huidige seizoen zullen 5 spelers in de top 10 van de Order of Merit deelnemen: Benjamin Kedochim uit Frankrijk, die op de 5e plaats staat, Luca Galliano uit Zwitserland, die op de 7e plaats staat in de Order of Merit-ranglijst, Manfredi Manica uit Italië, die op de 8e plaats staat, Harry Goddard uit Engeland, die op de 9e plaats staat in de ranglijst, en Lukas Lipold uit Oostenrijk staat op de 10e plaats.

De titel van de Memorial Giorgio Bordoni, gepresenteerd door AON, is in de loop der jaren gewonnen door opmerkelijke spelers. Spanje’s Borja Virto won de eerste editie van het evenement in 2014, terwijl zijn landgenoot Sebastian Garcia Rodriguez de overwinning behaalde in 2019. Een andere Spaanse overwinning vond plaats in 2021 met Angel Hidalgo Portillo. De huidige DP World Tour-speler, Guido Migliozzi uit Italië, triomfeerde in 2018.

In de editie van 2022 behaalde Gregorio De Leo uit Italië de overwinning met een fantastische 59 in de laatste ronde. Hij werd aan het einde van dat seizoen een speler van de Challenge Tour.

Tijdens de laatste editie van het toernooi won Kiet Van der Weele uit Nederland de Memorial Giorgio Bordoni 2023, gepresenteerd door AON, met 9 slagen voorsprong, waarmee hij zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. De week erna behaalde hij nog een titel, waardoor hij toegang kreeg tot de Challenge Tour, nadat hij drie evenementen in hetzelfde seizoen had gewonnen.

Deze week zullen 144 spelers uit 16 verschillende nationaliteiten strijden om de titel.

De 144 spelers in het veld zullen strijden voor een totale prijzenpot van €40.000 en 45.000 Order of Merit-punten. De winnaar van de Memorial Giorgio Bordoni 2024, gepresenteerd door AON, zal €5.800,00 en 6.525 Order of Merit-punten ontvangen.

De Memorial Giorgio Bordoni 2024, gepresenteerd door AON, zal een 54-holes strokeplay-evenement zijn waarbij na 36 holes een cut zal worden gemaakt voor de top 40 spelers en gelijkspel. In geval van een gelijkspel na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar bepalen.