LIV Golf Tour

Captain Brooks Koepka van Smash GC wint het LIV Golf Singapore

Individual Champion Captain Brooks Koepka of Smash GC celebrates with the trophy after the final round of LIV Golf Singapore at Sentosa Golf Club on Sunday, May 05, 2024 in Sentosa, Singapore. (Photo by Jon Ferrey/LIV Golf)

Onder leiding van kapitein Cameron Smith en veteraan Marc Leishman, overwonnen de volledig Australische Rippers eventuele zorgen over een kater-effect na hun emotionele overwinning in Adelaide, met een eindscore van 10 onder par op Sentosa Golf Club om met drie slagen te winnen van Fireballs GC en Cleeks GC terwijl het seizoen 2024 zijn halverwege punt bereikte.

“Ik wist eigenlijk het hele jaar dat we op een gegeven moment op gang zouden komen,” zei Smith, wiens team eindigde op 32-onder par en naar de derde plaats klom in het puntenklassement van het seizoen. “Ik denk intern dat we het beste team hier zijn en we zullen moeilijk te verslaan zijn als we allemaal in vorm zijn.”

Zeker, wanneer Brooks Koepka in vorm is, is hij bijna onverslaanbaar. Op zondag maakte hij een 3-onder 68 om te eindigen op 15-onder par voor een overwinning met twee slagen voorsprong op Smith en Leishman en werd daarmee de eerste speler in de geschiedenis van LIV Golf die vier individuele toernooititels won. Hij gaat het PGA Championship bij Valhalla over twee weken in met vertrouwen over zijn kansen om zijn zesde major te winnen.

“Alles begint samen te komen,” zei Koepka, die vorig jaar bij Oak Hill de eerste actieve LIV Golf-speler werd die een major won. “Ik vind het leuk hoe dingen zich ontwikkelen.”

Koepka begon de dag met een voorsprong van drie slagen, maar verschillende uitdagers verkleinden de kloof gedurende de ronde. Koepka gaf echter nooit de leiding op en herstelde zich van zijn enige bogey – een three-putt op de negende – met een birdie.

Een late birdie van Leishman bracht de Australiër binnen één slag, maar een bogey op zijn laatste hole gaf Koepka een voorsprong van twee slagen op de par-5 18e, en hij speelde conservatief om het water op de laatste hole te vermijden.

“Ik voelde de druk, maar het was voornamelijk vanwege hoe heet het was,” zei Koepka. “Gewoon heel consistent gespeeld, het in de juiste posities gemist. Als je met een voorsprong speelt, doe je dat. Je hoeft niets te forceren.”

De Rippers begonnen de dag één slag achter Smash, maar pakten de leiding na 11 holes toen Smith en Leishman op stoom kwamen. De kapitein stond zes onder par tijdens een reeks van 10 holes en eindigde met een 7-onder 64, wat de laagste ronde van de dag evenaarde. Leishman was 5 onder par tijdens een reeks van negen holes en eindigde met een 66. Matt Jones had een 70, terwijl Lucas Herbert een 74 schoot maar het schip stabiliseerde na een dubbele bogey op zijn zesde hole.

“Het is geweldig,” zei Jones. “Vorige week was een heel speciale week voor ons, maar om hier deze week te komen en het opnieuw te doen, is echt speciaal.”

De sfeer was zeker anders dan een week geleden toen de Rippers 94.000 Aussies aan hun lippen hadden hangen bij elke slag. Maar de uitkomst was hetzelfde.

“Het was zeker een uitdaging,” zei Leishman over het bestrijden van het kater-effect. “Het was misschien een zegen in vermomming. Ja, we hebben een paar dagen behoorlijk hard gefeest, maar toen hadden we allemaal dinsdag vrij. Ik weet niet of velen van ons ons hotel hebben verlaten.

En ik denk dat het deze week behouden van energie behoorlijk belangrijk was, vooral voor het einde van de week wanneer iedereen uitgeput is. We waren uitgeput, maar ik denk dat gewoon zo rustig aan doen aan het begin van de week ons misschien heeft geholpen om net dat beetje mentale kracht te hebben die nodig was om over de streep te komen.”

Over twee weken zal Koepka proberen om twee opeenvolgende PGA Championship-overwinningen te behalen. En volgende maand in Houston zullen de Rippers proberen om drie opeenvolgende LIV Golf-teamtitels te behalen.

“Het is waarschijnlijk een goede zaak om een paar weken vrij te hebben,” zei Smith. “Het zal weer heet zijn in Houston. We houden allemaal van de hitte. Ik denk dat we allemaal al op die golfbaan hebben gespeeld. We kijken ernaar uit om daar te komen en het momentum vast te houden.”

TEAMS  SCORES

Standen en tellende scores voor de laatste ronde van de teamcompetitie bij LIV Golf Singapore. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee ronden, terwijl alle vier de scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie rondes wint de teamtitel.

1. RIPPER GC -32 (Smith 64, Leishman 66, Jones 70, Herbert 74; Rd. 3 score -10)

T2. FIREBALLS GC -29 (Chacarra 68, Garcia 68, Puig 68, Ancer 71; Rd. 3 score -9)

T2. CLEEKS GC -29 (Sam

ooja 64, Bland 69, Kaymer 71 Meronk 71; Rd. 3 score -9)

4. SMASH GC -28 (Gooch 67, Koepka 68, McDowell 71, Kokrak 73; Rd. 3 score -5)

5. LEGION XIII -26 (Hatton 66, Rahm 67, Surratt 71, Vincent 71; Rd. 3 score -9)

T6. TORQUE GC -25 (Ortiz 64, Niemann 67, Pereira 70, Muñoz 71; Rd. 3 score -12)

T6. RANGEGOATS GC -25 (Watson 67, Uihlein 68, Pieters 69, Wolff 76; Rd. 3 score -4)

T8. 4ACES GC -21 (Johnson 66, Reed 66, Perez, 71 Varner III 72; Rd. 3 score -9)

T8. HYFLYERS GC -21 (Mickelson 67, Ogletree 67, Steele 71, Tringale 71; Rd. 3 score -8)

10. STINGER GC -19 (Burmester 68, Grace 69, Oosthuizen 71, Schwartzel 71; Rd. 3 score -5)

11. CRUSHERS GC -17 (DeChambeau 69, Casey 70, Lahiri 70, Howell III 71; Rd. 3 score -4)

12. IRON HEADS GC -6 (Na 67, Lee 69, Kozuma 76, Vincent 76; Rd. 3 score +4)

13. MAJESTICKS GC E (Horsfield 70, Poulter 73, Stenson 73, Westwood 75; Rd.3 score +7)

Captain Brooks Koepka van Smash GC pakt de leiding in Singapore