DP World Tour

Adrian Otaegu wint in China waar Joost Luiten gedeeld 13e eindigt

Adrian Otaegui wist een achterstand van vijf slagen om te buigen en om zo zijn vijfde DP World Tour titel veilig te stellen in het Volvo China Open en een plek te verdienen in het US PGA Championship later deze maand.  Joost Luiten eindigde op een gedfeelde 13e plaats op 10-onder en 8 slagen achterstand op de winnaar. Eerder miste Darius van Driel de cut in het toernooi.

De Spanjaard Otaegui begon de derde en laatste ronde met een achterstand van vijf slagen op de Zweed Sebastian Söderberg, die sinds vrijdag aan de leiding ging nadat de derde ronde op zaterdag werd geannuleerd vanwege onweer in het Shenzhen-gebied.

De weersomstandigheden waren beter voor de laatste ronde op de Hidden Grace Golf Club en Otaegui maakte een geweldige start met vier birdies en vijf pars op zijn eerste negen holes om bij de afslag de leiding te delen.

Nog een birdie op de par-5 13e, gevolgd door opeenvolgende birdies op 16 en 17, bracht hem voor het eerst aan kop met 18 onder par.

De 31-jarige hield zijn zenuwen onder controle om de par-4 18e hole te parren en tekende voor een afsluitende ronde van 7-onder par 65 en verzekerde zich zo van een overwinning met één slag voorsprong op drievoudig DP World Tour winnaar Guido Migliozzi, die tweede eindigde.

Söderberg sloeg zijn laatste tee-shot out-of-bounds voor een dubbel bogey op het einde, waardoor hij op een gedeelde derde plaats eindigde samen met de Engelsman Paul Waring en de Zwitser Joel Girrbach op 16-onder par.

Otaegui werd de eerste Spaanse speler die de Volvo China Open wint en stijgt 46 plaatsen naar de 13e plaats op de Race to Dubai Rankings in Partnership with Rolex.

Hij steeg ook naar de derde plaats in de Asian Swing Rankings om een felbegeerde plek te verdienen in het US PGA Championship, samen met Söderberg, die de Rankings won en de Japanner Keita Nakajima die tweede werd.

Otaegui zei:

“Ik ben heel, heel blij. Ik moest een beetje wachten nadat ik klaar was, zien wat er gebeurde in de laatste groep, maar gelukkig liep het goed af en ben ik ontzettend blij.

“Ik begon met een achterstand van vijf slagen en probeerde niet naar het leaderboard te kijken, niet aan het resultaat te denken, te spelen zoals ik donderdag en vrijdag speelde en te denken dat als dingen goed gaan, het een baan is waar ik wat birdiekansen kan hebben.

“Ik heb goed geputt, ik voelde me steeds zekerder worden gedurende de week met de putter en ik wist dat als ik birdiekansen had, ik er een paar kon holen. Ik denk dat ik eigenlijk rustiger was tijdens de ronde.

“Ik sloeg een paar hele goede ballen op de laatste holes. Ik denk dat de vier-ijzer die ik op 16 sloeg erg goed was, ik zat er bijna in. De houten drie op 17, de tweede slag, was extreem goed, dus ik voelde me goed en bleef mijn spel spelen.

“Het spelen van een major dit jaar was een groot doel voor mij. Ik ben blij dat ik over twee weken bij het US PGA Championship zal zijn, dan heb ik net genoeg tijd om een beetje uit te rusten thuis volgende week en dan naar Amerika te gaan.”

Darius van Driel mist de cut; Joost Luiten klimt richting top 10 en Sebastian Soderberg leidt

Darius van Driel heeft een uitdaging in China, terwijl Joost Luiten goed op weg is!