Challenge Tour

Kiet van der Weele als enige door in Spanje waar zes man de leiding nemen

Dit weekend is het golftoernooi Challenge de España in volle gang, en hoewel bekende namen zoals Vince van Veen, Koen Kouwenaar en Lars van Meijel in het weekend zullen ontbreken, schittert Kiet van der Weele als de enige Nederlander die de cut heeft gehaald. Het toernooi vindt plaats op de prachtige golfbaan van Club de Golf Playa Serena in Almería, Spanje. In een opmerkelijke wending van het lot is Van der Weele de enige Nederlander die nog in de strijd is, nadat een dubbel bogey op de 5e hole Van Meijel uit het toernooi deed belanden.

Het is een weekend vol opwinding en competitie, en er zijn zes spelers die momenteel de leiding delen in dit prestigieuze toernooi. Onder hen bevinden zich de Portugese broers Ricardo en Tomas Gouveia, die samen met drie andere concurrenten de koppositie innemen.

Ricardo Gouveia imponeerde het publiek met een verbluffende ronde van zeven onder par, wat neerkomt op 63 slagen. Hij voegde zich op de tweede dag van het toernooi samen met zijn broer Tomas (een oud winnaar op de Pro Golf Tour) aan de top van het klassement. Ricardo Gouveia, een zesvoudig winnaar op de Challenge Tour, wist zeven birdies te noteren tijdens zijn foutloze tweede ronde en was verheugd zijn broer naast zich bovenaan het klassement te zien staan.

“Ik heb vandaag heel goed gespeeld”, vertelde hij enthousiast. “Vanaf het begin was ik heel solide. Ik maakte slechts een paar foutjes, en als ik dat deed, kon ik goed herstellen. Mijn golfspel komt terug na enkele mindere weken, en ik hoop dat het dit weekend goed blijft gaan. Vorig jaar speelde mijn broer op de Challenge Tour, terwijl ik op de DP World Tour speelde, dus we hadden niet veel kansen om samen te spelen. Het is geweldig om weer met hem te spelen, net zoals we dat deden toen we nog kinderen waren. Het is geweldig om ons allebei bovenaan het klassement te zien staan.”

De Italiaan Andrea Pavan (foto), de Engelsman Jack Senior, de Zwitser Benjamin Rusch en de nachtelijke leider Kristoffer Broberg delen ook de eerste plaats met de Gouveia-broers. Pavan, een vijfvoudig winnaar op de Challenge Tour, behield zijn sterke vorm in 2023 en is momenteel tiende op de Road to Mallorca Rankings. Hij was verheugd om te zien dat zijn putts op Club de Golf Playa Serena bleven vallen.

“Ik ben erg tevreden met mijn ronde van vandaag,” zei Pavan. “Zes onder par is overal een geweldige score, en ik was blij dat ik vandaag de putts zag binnengaan. Mijn approachspel was goed, en ik holede zelfs een wedge vanaf 60 meter op de eerste hole, wat een mooie bonus was. Je moet geduldig zijn en je kansen grijpen als ze zich voordoen, wat gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Ik heb de afgelopen twee dagen redelijk goed gespeeld, en mijn precisie vanaf de tee was cruciaal. Ik heb hard gewerkt aan mijn swing de afgelopen jaren, en nu beginnen mijn slagen hun vruchten af te werpen. Ik blijf mijn eigen ding doen en hoop zondag in de strijd te zijn.”

Het belooft een spannend weekend te worden in Almería, met een indrukwekkende groep spelers die strijden om de overwinning. De derde ronde begint morgen om 8.00 uur lokale tijd, waarbij Ricardo Gouveia om 9.50 uur samen met Jack Senior en Andrea Pavan aan de slag gaat. Nederland kijkt ondertussen met bewondering naar Kiet van der Weele, de enige vertegenwoordiger die de Nederlandse eer hoog houdt in deze internationale competitie.