Challenge Tour

Brown en Couvra delen de leiding in Delhi waar Wil Besseling de 19e plaats deelt

Hoeveel Nederlanders weten de cut te halen in India?

Wil Besseling

Steven Brown en Martin Couvra noteerden beiden een ronde van zeven onder par, 65 slagen, op de openingsdag van de Delhi Challenge om met één slag voorsprong te pakken in het Classic Golf & Country Club. De Nederlander Wil Besseling kwam als beste Nederlander door de eerste ronde heen, hij deelt met 4-onder de 19e plaats.

Kiet van der Weele had met 3-onder ook een goede start van het toernooi in India. Lars van Meijel zal met 1-onder toch wat gas moeten geven want de cut komt hoogstwaarschijnlijk rond de 3-onder te liggen. Voor Lars Keunen wordt het met +2 een heel moeilijke opdracht, maar kan hij nog voor een verrassing zorgen, wij denken van wel!

Het duo Brown en Couvra leidt met één slag voorsprong op een grote groep achtervolgers, waaronder de Fransen Andoni Etchenique en Pierre Pineau, de Engelsen John Parry, Jack Senior en James Allan, de Zweed Rikard Karlberg en Joshua Grenville-Wood uit de VAE.

Brown kwam laat aan in India, maar nadat hij twee weken geleden op de DP World Tour bogey-vrij was op de laatste dag van de Magical Kenya Open, was hij verheugd dat hij die vorm op deze golfbaan kon voortzetten.

Couvra, die tiende staat op de Road to Mallorca Rankings voorafgaand aan twee opeenvolgende evenementen in India, maakte ook indruk op de greens door lange putts te holen op de tweede, dertiende en vijftiende hole.

De 20-jarige werd vorig jaar slechts de zevende amateur die op de Challenge Tour won toen hij het Challenge de España won en na kort daarna professional werd.

Negen spelers delen de tiende plaats op vijf onder par, waaronder de Fransman Oihan Guillamoundeguy, de Spanjaarden Victor Pastor en Joel Moscatel, en de Schot Daniel Young.