PGA Tour

Rory McIlroy en Shane Lowry winnen de Zurich Classic van New Orleans

Rory McIlroy wint voor het eerst dit seizoen op de PGA Tour, samen met zijn goede vriend Shane Lowry, in het teamgedeelte van de Zurich Classic.

McIlroy en Lowry birdieden de par-5 18e hole om een ​​68 te noteren en extra holes af te dwingen met Chad Ramey en Martin Trainer, die eerder op de dag het clubhuis bereikten met een indrukwekkende 25-onder par, na een gedeeld record van 63 in de foursomes.

De 34-jarige McIlroy en de 37-jarige Lowry maakten voor het eerst samen hun opwachting in de Zurich Classic. Volgens berichten namen de Noord-Ier en de Ier deze beslissing na een kerstlunch.

Ze begonnen traag aan de laatste ronde en stonden al snel vijf slagen achter na vijf holes. Maar een birdie van McIlroy op de 6e hole bracht hen snel weer op koers.

Twee birdies op holes 10 en 11 brachten hen binnen één slag van de leiders, waarna McIlroy een schitterende birdieputt liet vallen op de par-4 16e om gelijk te komen met de koplopers.

Een bogey volgde op de uitdagende par-3 17e nadat Lowry’s afslag afweek, maar het duo herstelde zich met een birdie op de par-5 18e nadat McIlroy een briljante pitch dicht bij de hole had geslagen.

Terug naar de 18e voor de eerste extra hole, waar McIlroy en Lowry hun titel verzegelden met een par.

Trainer had een putt van minder dan 2 meter om een tweede extra hole af te dwingen, maar hij miste deze aan de rechterkant.

“Het voelt absoluut geweldig,” zei McIlroy. “We hebben een fantastische week gehad in New Orleans, het publiek was geweldig. Om zoveel plezier te hebben en dan ook nog te winnen, is gewoon fantastisch.”

Het duo heeft bevestigd dat ze van plan zijn terug te keren en hun titel te verdedigen in 2025.

Ryan Brehm en Mark Hubbard konden alleen par maken op de 18e en misten de play-off met één slag, eindigend op de derde plaats met 24-onder par.

Zac Blair en Patrick Fishburn hadden gedurende de hele laatste ronde de leiding, maar een rampzalige dubbele bogey vijf op de lastige par-3 17e brak hen op, waardoor ze twee slagen achter kwamen en op een gedeelde vierde plaats eindigden met 23-onder par.

Eindstand Zurich Classic:
-25 R McIlroy / S Lowry*, C Ramey / M Trainer
-24 R Brehm / M Hubbard
-23 G Higgo / R Fox, N Echavarria / M Greyserman, S Stevens / P Barjon, Z Blair / P Fishburn

* R McIlroy / S Lowry winnen op eerste extra hole