PGA Tour

Xander Schauffele leidt en Rory McIlroy op 4 slagen afstand in Wells Fargo Championship

Xander Schauffele

Xander Schauffele wist met een tweede ronde van 4-onder, 67 slagen,  zich een overtuigende vier slagen voorsprong te verschaffen op Rory McIlroy en Jason Day in het Wells Fargo Championship op de Quail Hollow Club in Charlotte.

De 30-jarige Schauffele  maakte een bogey op de par-4 18e om een 36-hole leidende score van 11-onder par te noteren. De nummer 4 van de wereld hoopt zijn achtste titel op de PGA Tour te winnen en zijn eerste sinds het Genesis Scottish Open van bijna twee jaar geleden.

Schauffele heeft echter nog veel werk te verzetten in het weekend als hij de klus wil klaren, vooral met record-drievoudige winnaar Rory McIlroy die gelijk staat met Jason Day op 7-onder par.

McIlroy ging rond in een 68 slagen om zichzelf in de race te houden voor een back-to-back overwinning op de PGA Tour, nadat hij twee weken geleden samen met zijn teamgenoot Shane Lowry had gewonnen in het Zurich Classic of New Orleans.

De Noord-Ier hoopt zijn 26e titel op de PGA Tour te behalen voordat hij volgende week naar de tweede major van het seizoen gaat op de US PGA op Valhalla.

Day, die de score van Schauffele evenaarde met 67 slagen, is op zoek naar zijn 14e PGA Tour titel en zijn eerste in 12 maanden.

Schauffele gaf toe dat ondanks slecht weer tegen het einde van zijn ronde en een afsluitende bogey op 18, hij meer dan blij was om het clubhuis te bereiken met deze score zodat hij zaterdag wat later kon opstaan.

De spelers strijden om een gigantische prijzenpot van 20 miljoen en waar de winnaar 3.6 miljoen dollar wint.