PGA Tour

Rory McIlroy wint zijn 26e overwinning op de PGA Tour

Kan McIlroy nu ook het PGA Championship winnen?

Rory McIlroy

Wereld nummer twee Rory McIlroy zal in uitstekende vorm naar de tweede major van het jaar gaan nadat hij het Wells Fargo Championship op de PGA Tour heeft gewonnen.

De 35-jarige McIlroy begon de laatste ronde van het kenmerkende PGA Tour-evenement op Quail Hollow Club met één slag achterstand op Xander Schauffele. Op een gegeven moment lag de Noord-Ier twee slagen achter op de Amerikaan, maar tegen de tijd dat de laatste groep bij de 14e afslagplaats kwam, leidde McIlroy met vijf slagen.

Dat leidde zelfs tot zeven slagen nadat hij een verbazingwekkende hole-out eagle vanuit het zand op de par-5 15e hole had gemaakt. Uiteindelijk eindigde de Noord-Ier met een totaal van 17-onder par na 72 holes, vijf slagen voor op Schauffele.

De viervoudig Major-kampioen belandde in het water op de laatste hole en tikte in voor een dubbel bogey zes, maar het deed er helemaal niet toe.

McIlroy kon zijn concentratieverlies snel vergeten nadat hij werd toegezongen met ‘Rory’-gezangen terwijl hij de fairway opliep. De overwinning betekent dat McIlroy nu al opmerkelijk vier keer heeft gewonnen op Quail Hollow. Eerder won hij het toernooi in 2010, 2015 en 2021.

McIlroy bedankte in zijn speech vooral zijn moeder: “Ik denk dat de meeste mensen mijn vader kennen, maar mijn moeder, Rosie, is als de rots of het bindmiddel dat ons gezin bij elkaar houdt, dat is ze altijd geweest.” Hij ging verder met de mooie woorden: “Als je kijkt, mam, fijne Moederdag en ik kan niet wachten om je morgen te zien.”

Xander Schauffele leidt en Rory McIlroy op 4 slagen afstand in Wells Fargo Championship