Challenge Tour

Besseling knalt er nog een ronde van 63 uit en eindigt als 15e in Abu Dhabi waar Porteous wint

Garrick Porteous

Hij lijkt zijn goede vorm inmiddels te vinden: de oud European Tour speler Wil Besseling. Met 63 slagen op de laatste klom hij in de eindstand van het Abu Dhabi Challenge met 16-onder naar de gedeelde 15e plek en dat was dit keer goed voor ruim 4000 euro. Wouter de Vries, die gedurende het toernooi iedere ronde onder par wist te spelen, eindigde met 12-onder gedeeld 38e. Lars van Meijel, de derde Nederlander die de cut wist te halen, had helaas een dubbel bogey in het begin van zijn ronde maar eindigde deze vervolgens met 5 birdies en nog twee bogeys met 69 slagen goed voor een eindscore van 10-onder.

Eerder misten Lars Keunen (-3), Vince van Veen (-2) en Kiet van der Weele (+5) de cut in het toernooi.

Garrick Porteous behaalde zijn tweede Challenge Tour titel in het Abu Dhabi Challenge! De Engelsman, die de laatste ronde inging als gedeeld leider had een foutloze laatste ronde van zeven onder par met net als Besseling 63 slagen om te eindigen op 24-onder par op de golfbaan van de Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club. Hij won het toernooi met één slag verschil op vijfvoudig DP World Tour winnaar Alexander Levy.

Porteous, die in Dubai woont, noemde zijn ervaring met regelmatig spelen in de omstandigheden van de VAE als een sleutel tot zijn overwinning deze week.

“Om op eigen bodem te winnen is geweldig, ik heb elke minuut van deze week genoten,” zei hij. “Ik ben gewend aan de weersomstandigheden, de hitte, het grastype en de snelheid van de greens. Het heeft zeker geholpen in de situaties van deze week.”

De Deen Nicolai Kristensen eindigde op de derde plaats met 22-onder par, terwijl de Schot Euan Walker het baanrecord evenaarde door een sensationele laatste ronde van tien onder par van 60 te maken en daarmee zich op de vierde plaats te nestelen en samen met de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker en de Ier Connor Purcell op 20-onder par.

De Deen Rasmus Neergaard-Petersen stijgt naar de top van de Road to Mallorca Rankings met 454 punten, terwijl Levy op de tweede plaats komt met 431 punten. De Zweed Mikael Lindberg staat op de derde plaats, acht punten achter, terwijl de Engelsman John Parry en de Welshman Rhys Enoch de top vijf completeren.

De Road to Mallorca gaat nu naar Saadiyat Beach Golf Club voor de UAE Challenge, het tweede van twee opeenvolgende evenementen in de VAE en dat van 25 tot 28 april gespeeld gaat worden.