Challenge Tour

Van Meijel met Besseling en De Vries 38e in Abu Dhabi

Wilco Nienaber

Ondanks dat de Nederlanders allemaal hun derde ronde ruim onder par wisten te eindigen staan ze na drie dagen gedeeld 38e in het Abu Dhabi Challenge. Lars van Meijel had de laagste ronde op zaterdag met 66 slagen gevolgd door Wil Besseling en Wouter de Vries met 67 slagen. De drie staan op 9-onder en hebben een achterstand op de drie leiders van 8 slagen.

Garrick Porteous deelt met 17-onder samen met Wilco Nienaber en Alexander Levy en met een voorsprong van één slag de leiding in het Abu Dhabi Challenge op de Al Ain Equestrian, Shooting and Golf Club.

Porteous en Levy klommen naar de top van het klassement met rondes van 64 (-6), voordat Nienaber hen vergezelde na een ronde van 66 (-4).

Porteous benadrukte zijn sterke approach-spel als de sleutel tot zijn succes deze week.

Nienaber, de leider na de tweede dag met een record ronde van 60 (-10), was tevreden met zijn solide spel, ondanks het missen van enkele birdie-kansen.

Het leidende trio heeft een voorsprong van één slag op Nicolai Kristensen, Conor Purcell en Oliver Bekker, die op de vierde plaats staan met 16 onder par.

John Parry staat zevende met 15 onder par, terwijl Curtis Knipes, Quim Vidal, Rasmus Neergaard-Petersen en Sebastian Friedrichsen een slag achter hem staan op de achtste plaats.

De vierde ronde begint om 7:30 uur lokale tijd, met Porteous, Nienaber en Levy die om 9:30 uur afslaan in de laatste groep.

Besseling en De Vries door met een 38e plaats samen met Van Meijel die 49e staat in Abu Dhabi