PGA Tour

4 man pakken de leiding in het RBC Heritage maar McIlroy en Åberg dichtbij!

Ludvig Åberg

Rory McIlroy staat vier slagen achter de leiders Sepp Straka, tweevoudig major kampioen Collin Morikawa, Tom Hoge en J.T. Poston, na de tweede ronde van de RBC Heritage. De Masters runner-up Ludvig Åberg staat op slechts één slag achter de leiders en Augusta National kampioen Scottie Scheffler op slechts drie slagen achter.

McIlroy noteerde een vlekkeloze vrijdag in South Carolina, waarbij hij één birdie maakte op zijn eerste negen holes en er nog twee maakte op de terugweg naar het clubhuis, wat resulteerde in een drie-onder 68 om door te gaan naar zeven onder en te eindigen op een gedeelde 12e plaats.

Åberg, die vier slagen achter Scheffler eindigde op Augusta op zondag in zijn eerste major-optreden, noteerde een tweede opeenvolgende vijf-onder 66, met vier van zijn vijf birdies in zijn laatste zes holes.

De Zweed staat nu op 10-onder voor het evenement en slechts een slag achter de vier leiders in het klassement.

De tweede opeenvolgende vijf-onder 66 van Ludvig Åberg zet hem slechts één slag achter in South Carolina. “Je kunt niet echt ontspannen spelen op Augusta National in die omstandigheden, dus natuurlijk zal ik een beetje moe zijn, een beetje vermoeid, maar we hebben nog twee rondes te gaan en mijn focus ligt hier.”

Åberg staat op 10 onder samen met Mackenzie Hughes en Patrick Rodgers, met de Ier Seamus Power naast McIlroy in de groep spelers op zeven onder.

Scheffler zei dat hij “moe” was na een ronde van twee onder op de openingsdag, een ronde met een dubbel bogey, maar leek een dag later weer opgefrist toen hij zes birdies maakte voor een foutloze 65 om naar acht onder te gaan en binnen de top 10 te komen op de Harbour Town Golf Links.

Hoge noteerde de beste ronde van de dag met zijn zeven-onder gelijk aan die van Xander Schauffele, die herstelde van een één-over 72 op donderdag om naar zes onder te gaan voor het evenement.

Verdedigend kampioen Matthew Fitzpatrick staat op zes onder na een vijf-onder 66 in het toernooi zonder cut.

RBC Heritage: J.T. Poston neemt de leiding na de openingsronde