PGA Tour

RBC Heritage: J.T. Poston neemt de leiding na de openingsronde

De wereld nummer 1 Scottie Scheffler zoekt zijn vierde overwinning in zijn laatste vijf starts in het RBC Heritage. De Amerikaan lijkt wat uitgeput te zijn na zijn overwinning in de Masters slechts een aantal dagen geleden. Hij heeft een achterstand op de leider J.T. Poston van zes slagen na een twee onder par 69 op de Harbour Town Golf Links.

Scheffler herstelde zich van een dubbel bogey op de derde hole om met vier birdies zijn 37e opeenvolgende ronde op par of beter te noteren.

Poston zette de toon op een idyllische dag op Hilton Head Island met negen birdies en zes daarvan in een reeks van zeven holes voor een score van 63 slagen, waarmee hij een voorsprong van twee slagen nam op Collin Morikawa en Seamus Power.

Ludvig Åberg, de runner-up op Augusta, was in de groep op een slag daarachter, terwijl Rory McIlroy zijn laatste twee holes birdiede om een rommelige dag met de ijzers te redden met een score van 67 slagen.

“Ik had het gevoel dat het zo’n dag was waarop ik mezelf een kans kon geven en ik voelde me redelijk zelfverzekerd om die putts te maken, of het nu een close-up was of een putt van 6 meter of meer” vertelde Poston.

Opvallend was de 9e hole waar veel spelers voor de green gingen van de iets meer dan 300 meter lange hole. De Engelsman Tommy Fleetwood was een van de spelers die hem op de green kreeg. Hij miste zijn eagle putt maar maakte birdie. Uiteindelijk eindigde hij zijn ronde op level par.