Challenge Tour

Besseling en De Vries door met een 38e plaats samen met Van Meijel die 49e staat in Abu Dhabi

Wilco Nienaber

Wil Besseling en Wouter de Vries zijn na twee ronden op 6-onder par gekomen en delen daarmee de 38e plaats in het Abu Dhabi Challenge. Ook Lars van Meijel wist zich te plaatsen voor het weekend, hij staat met 5-onder gedeeld 49e.

Vince van Veen wist op de tweede dag van het toernooi in Abu Dhabi rond te gaan in 66 slagen, de laagste ronde van de Nederlanders, maar miste de cut met 2 slagen te veel omdat hij op de eerste dag rondging in 72 slagen. Ook Lars Keunen miste hem maar net, hij bleef handen op 3-onder waar de cut dus op 4-onder kwam te staan. Kiet van der Weele kon ook zijn koffers weer pakken met een eindscore van 5-boven par.

Wilco Nienaber had een sensationele tweede ronde van 60 slagen om een nieuw baanrecord te vestigen en daarmee de leiding te delen samen met de Deen Nicolai Kristensen.

De Zuid-Afrikaan Nienaber begon sterk op de golfbaan van de Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club met een birdie op de tweede hole, voordat hij er vier op rij maakte tussen de holes vier en zeven om zijn eerste negen holes af te ronden in 30 slagen. Hij zou dat resultaat evenaren op de back nine met birdies op 11, 13, en elk van zijn laatste drie holes om naar 13 onder par te gaan, naast Kristensen.

“59 was in mijn gedachten”, zei hij. “Toen ik vrij vroeg vijf onder ging, dacht ik dat ik vandaag vrij laag kon gaan maar toen maakte ik een paar pars rond de turn en dacht toen dat er een 59 niet meer in zat.

De Engelsman John Parry, de Schot Euan Walker en de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker delen de derde plaats met 12-onder par.

Wil Besseling start uitstekend samen met Lars van Meijel en Lars Keunen in het Abu Dhabi Challenge