PGA Tour

RBC Heritage: Wordt dit nummer 4 voor Scottie Scheffler?

Scottie Scheffler

Scottie Scheffler gaat met een voorsprong van één slag de laatste dag in en kan dus zijn vierde overwinning op rij pakken. De nummer 1 van de wereld heeft een voorsprong van één slag op Sepp Straka bij het ingaan van de laatste dag in South Carolina; Scheffler heeft dit seizoen al de Arnold Palmer Invitational, The Players en The Masters gewonnen.

Scheffler noteerde acht birdies in een briljante foutloze ronde van 63 op Harbour Town om naar 16-onder par te gaan en zijn hoop te versterken om de eerste speler sinds Bernhard Langer in 1985 te worden die de week na het winnen van de Green Jacket op de PGA Tour wint.

Tweevoudig major-kampioen Collin Morikawa staat derde met 14-onder en Patrick Rodgers, Sahith Theegala en Ludvig Åberg delen derde plaats met 13-onder.

“Ik denk dat wanneer ik op mijn best speel, het soms voelt alsof ik een beetje tegen mezelf aan het strijden ben daarbuiten, ik probeer zo gefocust mogelijk te blijven en te blijven pushen,” zei Scheffler. “Ik hou ervan om tegen deze jongens te strijden en ik kijk uit naar morgen.”

Scheffler stond dit weekend drie slagen achter, maar sloot zich snel aan bij de kopgroep na drie birdies in een vier-holes stretch vanaf de tweede hole, gevolgd door een putt van 3 meter om nog een birdie toe te voegen op de par-vijf zevende.

Morikawa slaagde er niet in om op de zestiende green een up-en-down te maken en maakte bogey en sloot daarom af met een drie-onder 68, waardoor hij terugviel naar 14-onder par, terwijl Åberg binnen drie slagen van de leiding is terwijl hij probeert voort te bouwen op zijn indrukwekkende debuut op de Masters van vorige week.

Rory McIlroy gaat de laatste dag in met een achterstand van zes slagen na een ronde van drie onder par 68 waarmee hij naar 10-onder par ging en gelijk staat op de twaalfde plaats.

4 man pakken de leiding in het RBC Heritage maar McIlroy en Åberg dichtbij!