PGA Tour

Scottie Scheffler staat op het punt zijn vierde overwinning te behalen in vijf PGA Tour starts

Scottie Scheffler heeft een voorsprong van vijf slagen met nog drie holes te spelen in de RBC Heritage, waarmee hij zijn vierde overwinning in vijf PGA Tour-starts nadert.

De 27-jarige Amerikaan die vorige week nog The Masters won en eerder al back-to-back overwinningen behaalde in het Arnold Palmer Invitational en The Players in maart, staat op 20 onder par na 15 holes spelen op Hilton Head, met Wyndham Clark, de kampioen van de US Open 2023, die de leiding heeft genomen in het clubhuis met 15 onder par.

Sahith Theegala (15 holes), Patrick Cantlay (17 holes) en J.T. Poston (17 holes) staan ook op 15-onder par aan het einde van hun laatste rondes, met Masters runner-up Ludvig Åberg (14-onder na 17) en Collin Morikawa (13-onder na 15) ook nog onder de negen spelers die nog moeten finishen.

Het spel werd op zondag meer dan twee uur stilgelegd vanwege de dreiging van onweer en uiteindelijk vanwege duisternis stopgezet. Maandag zullen de resterende holes worden uitgespeeld.

Scheffler, die hoopt de eerste speler te worden sinds Bernhard Langer in 1985 die een week na het winnen van de Green Jacket op Augusta National wint op de PGA Tour, belandde met zijn tweede slag op hole 15 in het water, maar speelde vervolgens een fantastische vierde slag voordat hij van iets meer dan 3 meter voor par putte.

De wereld nummer 1 maakte een eagle op de tweede hole van zijn ronde en pakte birdies op vijf en 13 nadat hij zijn zondag was begonnen met 16 onder par en met een voorsprong van één slag op Sepp Straka.

Clark begon zijn laatste ronde met zeven slagen achterstand, maar naderde op een gegeven moment tot één slag van Scheffler nadat hij in zijn eerste acht holes acht onder par had gescoord, met een eagle op hole twee als hoogtepunt. Echter, hij maakte vervolgens een dubbel bogey op 12 nadat hij de bomen had gevonden en liet ook slagen liggen op 13 en 15 voordat hij birdies maakte op 16 en 17 om met een zes onder 65 op de Harbour Town Golf Links te eindigen.

Clark, die tweede werd achter Scheffler in het Arnold Palmer Invitational en het Players Championship, zei over Scheffler: “Iedereen probeert Scottie bij te houden en hij maakt het echt moeilijk omdat hij blijft winnen.”

Rory McIlroy schoot ook een ronde van drie over par 74 om te eindigen op zeven onder par voor het toernooi, waarbij zijn laatste ronde twee dubbel bogeys bevatte.

RBC Heritage: Wordt dit nummer 4 voor Scottie Scheffler?